Kædemakker: Ehlers har noget helt specielt foran mål

Da Nikolaj Ehlers i nat scorede sit første hattrick i NHL-karrieren, var det med Mark Scheifele som center i en kæde, der ligeledes talte Blake Wheeler. Det var første gang i syv kampe, at Scheifele var med i lineuppen, og konstellationen med Ehlers og Wheeler fungerede i den grad for Winnipeg.

– Han (Nikolaj Ehlers) er meget stærk omkring målet. Man kunne se, hvad han præsterede allerede som junior og han er stille og roligt ved at finde sig selv og sin egen stil (i NHL). Udfordringen for os er at finde ham og få ham ind i de rette rum foran mål, for han er dødsfarlig derinde, sagde Wheeler til Winnipeg Free Press efter kampen.

– Enten har du det i dig (målfarligheden) eller og Nikolaj er født med det. Han havde det hårdt i starten, som unge spillere sommetider har det, men han kom i gang og scorede på et ”offside slapshot” på Henrik Lundqvist (det var Ehlers’ første NHL-mål) og det åbnede øjnene hos mange.

– Der er ikke mange spillere, der gør den slags og der er ingen tvivl om, at vi har en speciel fyr siddende derovre, lyder de rosende ord fra Blake Wheeler.

Winnipeg Free Press fortæller ligeledes, at Nikolaj Ehlers var den første spiller med rookie-hattrick siden 2003 i den del af Winnipeg Jets-franchiset, der er bygget på Atlanta Thrashers.

Tjekkiske Kamil Piros var den seneste. Samme Piros scorede i øvrigt blot fire NHL-mål i alt, så han i den grad sin stjernestund den aften