K-landsholdet: Udviklingssamlinger og knivskarpe rollemodeller

Foto: Jan Korsgaard

Det danske kvindelandshold spillede i fjor den første sæson under landstræner Michael Thomsen. Endemålet for sæsonen var en bronzemedalje ved Division IA-VM, og det lykkedes lige nøjagtig ikke.

Men Thomsen og hans assisterende coach Filip Faurholm er i fuld sving med forberedelserne til den kommende sæson, skriver han i en meddelelse på kvindelandsholdets Facebook-side.

Her meddeler han ligeledes, at det danske landshold skal spille med i en træningsturnering i Ungarn i november, mens det i februar gælder den spændende OL-kvalifikation i Schweiz. I April spiller danskerne Division IA-VM i Østrig.

I løbet af sæsonen vil Michael Thomsen primært køre med såkaldte “udviklingssamlinger”, som skal gøre spillerne udenfor “kernen af landsholdet” skarpere.

– Det er ment sådan, at det ikke er ”landsholdet”, men spillere på og omkring landsholdet, som får muligheden for at være en del af den udvikling, som vi mener kvindeishockeyen skal igennem. Det er meget lig det koncept, man kørte hos mændene for år tilbage, lyder det fra Thomsen.

Den første udviklingssamling kører 21. august i Herlev.

“Det rigtige” landshold vil blive udtaget til samlinger, hvor der enten er kampe eller turneringer, og disse vil altid være placeret i officielle landsholdsbreaks, hvor blandt andet den svenske liga også har pause.

– Det forventes til gengæld, at landsholdsspillerne kommer knivskarpe, hvis de bliver udtaget til landsholdet, som skal deltage i turneringer og kampe, lyder det fra Michael Thomsen.

– Derfor vil der i august bliver kommunikeret nogle minimumskrav til fysisk formåen, og det forventes at man kan leve op til disse ved hver samling, skriver landstræneren.

– Landsholdsspillere skal være atleter og derfor vil vi uddanne og udvikle kvindelige ishockeyatleter. Spillerne var en del af VM-holdet og skal være rollemodeller, så det er min forventning at spillerne alle i hverdagen vil leve op til det, lyder det fra landstræneren.