Julian Jakobsen bragte Pirates foran 2-0 i kampe

Martin Lefebvre - Aalborg Pirates - Julian Jakobsen - Aalborg Pirates

Aalborg Pirates – Herning Blue Fox 3-0 (1-0, 2-0, 0-0) Til søndagens kamp i finaleserien var der stor opbakning til hjemmeholdet, men omkring 150 mand fra Herning havde taget turen nordpå til Aalborg for at støtte deres midtjyske helte.

Til kampen var der ikke nogen ændringer på de to hold i forhold til fredagens kamp i Herning. Aalborg styrede kampen fra stort set hele kampen, og Herning kom ikke frem til nogle store muligheder, som de skulle have scoret på.

Galansky havde en god kamp, hvor han tog de skud, der kom imod ham, og han blev noteret for sin første shutout siden 9. februar 2018, hvor det blev til en 1-0 sejr i overtid mod SønderjyskE.

Aalborg startede i højt tempo, og nordjyderne havde også mulighederne til at score en del mål i første periode, hvor især Jeppe Jul Korsgaard sled sig til friløbere et par gange, men begge gange måtte han se Simon Nielsen redde chancen med benskinnen.

Generelt havde Aalborg også en flere chancer, og Simon Nielsen blev sat på overarbejde i første periode.

Peter Quenneville havde en god styring foran mål, men igen var Nielsen klar, men Nielsen måtte dog kapitulere i starten af perioden, mens Aalborg havde powerplay. Herning gav for meget plads til Mikkel Højbjerg, der skøjtede mod mål og returpucken røg direkte ud til Julian Jakobsen, der sendte pucken sikkert i nettet.

Herning havde også et par store chancer, men sidste aflevering sad ikke helt på bladet, og chancerne løb ud i sandet. De gange, at Herning kom frem til muligheder, så var Tadeas Galansky klar med redningen.

Coach Reid havde et par småting, som han ville have rettet forud for anden periode, hvor der var nogle bestemte situationer, som han tog med holdet. Aalborg spillede bedre i anden periode, hvor man fortsatte med at komme til store muligheder, mens Herning ikke virkede til, at de var kommet op i slutspilstempo i aftenens kamp.

Christian Slifver blev ramt af pucken med hovedet, og Aalborg vendte hurtigt spillet, hvor Martin Lefebvre fandt Peter Quenneville, der sendte pucken mellem benene på en prisgivet Simon Nielsen. 2-0 efter 28:38.

Herning kom ikke til de store muligheder i løbet af anden periode, og det var også fortjent efter spil og chancer, da Martin Højbjerg fandt tvillingebror, Mikkel Højbjerg, med en sukkerpasning, og Mikkel Højbjerg afdriblede sikkert Nielsen og scorede til 3-0. Det lignede en afgørelse af kampen.

I de sidste tyve minutter havde Aalborg ikke intentioner om at blotte sig bagude, da det var Herning, der skulle frem på isen og skabe chancer. Det lykkedes kun sporadisk, og det var primært kæden med Kallela, Lassen og Pitkänen, der skabte uro i Aalborgs zone.

Herning var tættest på, da pucken hoppede og dansede i målfeltet, men Martin Lefebvre fik sparket pucken ud af feltet uden, at det så ud til, at han havde set den.

Aalborg arbejdede videre, og lukkede Herning ned i store dele af perioden, og kampen blev ikke for alvor spændende. Over 4000 tilskuere klappede hjemmeholdet ud. 

Julian Jakobsen var manden, der spillede en stor kamp i fredags, og i aften var han kampens første målscorer for Aalborg. Der blev arbejdet hårdt i alle skift fra kaptajnen. Jeppe Jul Korsgaard spillede også en stærk kamp, hvor han arbejdede sig til flere gode muligheder, men målene manglede.