Josefine Persson har fået spilleglæden tilbage i Stockholm

I weekenden var Josefine Persson med i et af de mest prestigefyldte opgør i svensk sport. Næsten uanset, om det gælder fodbold, floorball, ishockey eller en helt fjerde eller femte sportsgren, så er opgørene mellem AIK Stockholm og Djurgården altid noget helt specielt.

Også i den svenske Riksserie for damer, der i indeværende sæson har fået langt større bevågenhed end tidligere.

Djurgården og AIK mødtes på “Hovet” i Stockholm, og det var Josefine Perssons AIK-mandskab, der trak sig sejrrigt ud af matchen. De sort-gule AIK’ere vandt 2-0, endda med en assist af den danske angriber, som hun efterfølgende dog ikke blev tilskrevet på kamprapporten.

– Den er god nok. Det var min assist. Ikke nogen drømmepasning, men jeg skød på mål og min holdkammerat (Lisa Johansson) fik scoret på returen. Vi har spillet godt på det seneste, og det var vigtigt for os at få slået et af de hold, der ligger foran os i tabellen, siger Josefine Persson i telefonen fra Stockholm.

Josefine Persson ligger for øjeblikket nummer 24 på Riksseriens topscorerliste med 17 point i AIK Stockholms foreløbige 27 kampe, og hun trives rigtig godt med at være udfordret sportsligt i den svenske Riksserien.

– Jeg skal gerne indrømme, at det var rigtig svært at komme i gang i starten heroppe. Jeg skulle forlade alt hjemme i Danmark og begynde alene på et helt nyt hold, hvor jeg ikke kendte nogen.

– Der gik lidt tid, før jeg min arbejdssituation på plads, men efter et par måneder begyndte det at løsne, siger hun til FACEOFF-online.dk.

– Der er ingen tvivl om, at jeg har min fået spillelyst tilbage. Hver eneste gang, jeg skal spille kamp, glæder jeg mig helt vildt, og sådan var det efterhånden ikke mere hjemme i Danmark. Det er vildt fedt at spille på et så højt niveau, og jeg kan godt lide tanken om, at hvis man ikke præsterer, ryger man ud på bænken. Man skal give sig 110 procent hver gang, siger Josefine Persson.

Hun bor i bydelen Solna, hvor AIK holder til og arbejder til dagligt i en dansksproget kundeserviceafdeling hos Viaplay, hvor hun tager imod opkald og besvarer mails.

Derudover er Josefine Persson på is i hvert fald seks gange om ugen, og vil gerne fortsætte med at spille i Sverige i den kommende sæson.

– Jeg har stadig en drøm at spille collegehockey i Nordamerika, men har også allerede talt med AIK omkring en mulig kontrakt for næste sæson. Jeg er rigtig glad for at være her, og som udgangspunkt vil jeg gerne fortsætte, siger Josefine Persson.

Der er 10 hold i den svenske Riksserie, og AIK Stockholm og Josefine Persson ligger nummer fire i grundserien. Slutspilspladsen er sikret, og det gælder om at sikre sig det bedst mulige udgangspunkt til kvartfinalerne.

I slutspillet kan Persson støde på både dansk-finske Michelle Karvinen, der ligger toer på topscorerlisten med Luleå, der også er toer i tabellen, eller måske Brynäs og Jeanette Langsager, der ligger nummer syv i tabellen pt. Endelig forventes det, at Josefine Jakobsen senere på sæsonen flyves ind og forstærker Djurgården.