Josefine Jakobsen til Djurgården

En af Danmarks absolut stærkeste kvindelige ishockeyspillere skifter til den bedste svenske række, Riksserien, med øjeblikkelig virkning og for resten af sæsonen. Josefine Jakobsen har efter fire sæsoner på University of North Dakota besluttet sig for at skifte til Djurgården.

Stockholmer-klubben ligger for øjeblikket på tredjepladsen i Riksserien efter Linköping og Luleå, og der er meget store forventninger til Jakobsens fremtid i klubben.

– Josefine er en af Europas absolut bedste centerspillere, og hun kommer til at tilføre rigtig meget til vores mandskab. Vi ser frem til, at hun skal komme herop, siger Djurgårdens sportschef Nils Ekman.

Josefine Jakobsen har målrekorden i den svenske Riksserie med 33 mål i 27 kampe i sin daværende klub, Segeltorps IF. Den rekord stammer helt tilbage fra sæsonen 2010/11. Josefine Jakobsen er ligeledes dobbelt svensk mester fra tiden i Segeltorps IF.

Pudsigt nok bliver Jakobsen igen holdkammerat med norske Andrea Dalén. De to var “roomies” på University of North Dakota, og Andrea Dalén jagter faktisk danskerens målrekord for øjeblikket.

– Josefine er både målscorer og en dygtig pasningsspiller. Hun er en klog spiller begge veje på isen, siger Andrea Dalén til Djurgårdens hjemmeside.

Josefine Jakobsen bliver den tredje – eller fjerde – dansker i Riksserien. I forvejen spiller Josefine Persson i AIK Stockholm, mens Jeanette Langsager spiller for Brynäs IF. Michelle Karvinen i Luleå spiller som bekendt for det finske landshold, men er altså opfostret i Rødovre.