Jordan George blev helten i Herning

Herning Blue Fox – Gentofte Stars 5-2 (2-1, 2-1,1-0) Sæsonens blot andet møde mellem de to klubber fandt sted denne fredag aften, og ligesom det var tilfældet i det første opgør lagde Kvik Hockey Arena is til slaget.

Kampen startede med bulder og brag, og allerede 30 sekunder inde i perioden blafrede nettet for første gang. Gæsternes kaptajn, Artem Iossafov, strøg ned ad Simon Nielsens venstre side og herfra sendte han pucken i nettet med et tørt slagskud. Vinklen var en smule spids og Nielsen må nok tage den scoring på sin kappe.

Blue Fox virkede en smule rystet, men udligningen lod heldigvis for rævene ikke vente længe på sig. En skarp kontra blev eksekveret af Jordan George, som ikke svigtede Esserys flotte forarbejde. Den canadiske center arbejder stenhårdt, og netop fight og vilje var ingredienserne bag kampens anden scoring.

1-1 i Herning efter en hæsblæsende start, og mod midten af perioden fik kampen også sit første powerplay. En sjælden fejl fra Daniel Nielsen tvang en udvisning ud af Mathias Pedersen som måtte redde sin kaptajn, men Blue Fox overlevede uden de store vanskeligheder.

Martin Sagat trykkede hammeren af midt i slottet og var meget tæt på at sende rævene i front, og Blue Fox overtog initiativet i kampen. Det blev på mange måder illustreret, da Sinisalo og George kom igennem i undertal, men gæsterne skal her roses for en fremragende backchecking.

Thomas Andersen blev sendt alene igennem og han knaldede pucken på overliggeren. Det var i hvert fald scenariet da de to hold kunne skøjte til pause, men i pausen fandt dommerkvartetten på yderst kontroversiel vis frem til, at pucken havde ramt stangen bagerst i målet.

De to hold skulle derfor spille 14 sekunder fra den første periode inden 2. periode kunne sættes i gang, og en hårdtarbejdende Jerred Smithson skabte rævenes første chance i powerplay. Blue Fox spillede med stor fantasi og Jordan George kunne gribe pucken som sprang ud fra endebanden hvorefter han serverede den for sig selv og let lagde pucken i mål.

3-1 til Blue Fox blev hurtigt vekslet til 4-1 og det var efter noget nær årets mål på Kvik Hockey Arena. En tre mod en situation blev spillet frem og tilbage med førstegangspasninger, og Jordan George blev hattrickhelt da han sikkert eksekverede det store tilbud.

Hjemmeholdet fortsatte med at presse gæsterne i bund, og stjernerne begyndte at rage udvisninger til sig. Rasmus Nielsen sendte pucken på stolpen og kort efter måtte Thomas Andersen se sit skud prelle af på overliggeren, og denne gang fik den unge herningenser ikke lov at juble senere hen i kampen.

Lidt ud af ingenting lykkedes det Gentofte at reducere da en afslutning fra blå linje strøg mellem venner og fjender, ramte noget på vejen, og strøg ind bag en sagesløs Simon Nielsen. Francis Verreault-Paul blev noteret for scoringen som skabte fornyet spænding i opgøret.

Scoringen skabte nyt liv i en kamp som ellers syntes lukket, og man kunne ane de nervøse trækninger i hallen, da gæsterne kort før pause igen kunne stille op i powerplay. En styring fra Yannick Vedel var dog det tætteste gæsterne kom, og Blue Fox kunne fortjent skøjte til pause med en to-målsføring.

Gentofte forsøgte sig med et højere pres fra tredje periodes start, og gæsterne lykkedes til dels med den opgave. Midtjyderne fik ikke samme tid og plads til at etablere sig dybt i zonen, men overlod ej heller meget plads til gæsterne.

Roberts Jekimovs var ellers tæt på at skabe en tidlig reducering for gæsterne, men en eventuel scoring ville næppe være blevet godkendt, da skøjten blev brugt som stav. I den anden ende kunne Martin Sagat lukke kampen definitivt, men Frederik Hansen kunne igen takke stolperne for hjælpen.

Gæsterne blev aldrig rigtig farlige før til allersidst, da Karsten Arvidsen tog sin time-out og trak keeperen ud i et sidste og desperat forsøg. Anders Fisker havde også nær skrabet pucken i mål, men det hele endte med en scoring fra Jerred Smithson som sendte pucken i mål fra egen zone.

Fortjent sejr til Blue Fox som til tider viste prangende offensive kvaliteter, og som havde deres bedste i Jordan George som endda kørte dobbeltskift igennem hele kampen. Gentofte har mulighed for revanche på tirsdag når de to hold bytter hjemmebanefordel.