Jets-trio vil have kæmpekontrakter

Tre af Winnipeg Jets’ største profiler har kontraktudløb til sommer, og det kan blive en dyr fornøjelse, hvis den canadiske klub ønsker at holde på trioen. Tilsammen kræver de tre spillere nemlig hele 152 millioner dollars af klubben.

Den stærke trio består af backerne Dustin Byfuglien og Jacob Trouba, samt forwarden Andrew Ladd, som også er Jets’ kaptajn. Byfuglien og Ladd står til at blive frie på markedet til sommer, hvis ikke de forlænger med Winnipeg inden da, mens Jacob Trouba bliver restricted free agent. Jets beholder altså kontraktrettighederne til den unge amerikaner.

Det kan blive lidt af en udskrivning, hvis Winnipeg ønsker at forlænge med alle tre spillere. Ifølge den lokale avis Winnipeg Free Press kræver de tre spillere alle lange kontrakter, som giver dem store summer på bankbogen.

Andrew Ladd har bedt om en seks-årig kontrakt til en samlet værdi af $41 millioner, Dustin Byfuglien vil have $55 millioner over de næste otte år, mens Jacob Trouba også ønsker at få en otte-årig aftale til en samlet værdi af $56 millioner.

Det kan blive svært for Winnipeg at imødekomme alle tre spilleres krav. Ladd kræver en lønstigning på 2,4 millioner dollars om året i forhold til, hvad han får i sin nuværende kontrakt, Byfuglien kræver 1,6 millioner dollars mere, end han får i dag, mens Trouba ønsker en lønstigning på over 6,1 million dollars i forhold til, hvad han får i sin nuværende entry-level-kontrakt.

Winnipeg Jets har pænt med plads under lønloftet. Klubben har i denne sæson $12,4 millioner i capspace, men hvis de tre store profiler, som har kontraktudløb til sommer, står fast på deres krav, vil de nye kontrakter til disse spillere æde størstedelen af klubbens nuværende rådighedsbeløb op.

Jets har også andre spillere, som har kontraktudløb til sommer. Heriblandt forwardprofilen Mark Scheifele, som ser ud til at blive en af klubbens offensive hjørnesten i fremtiden. Ham vil Winnipeg holde på, og Scheifele tager formentlig et stort skridt opad på lønstigen i forhold til de $900.000 han får i sin entry-level-kontrakt.

Winnipeg har i forvejen lavet lange og dyre aftaler med Blake Wheeler, Bryan Little, Tobias Enström og Tyler Myers, så klubbens muligheder for at være fleksibel i forhold til lønloftet er ret begrænsede. I hvert fald, hvis man honorerer Ladd, Byfuglien og Troubas krav.

Derfor ligger det i kortene, at de tre spillere enten kommer til at acceptere væsentligt mindre kontrakter, eller også vil klubben trade en Andrew Ladd eller Dustin Byfuglien før trade-deadline, hvis Jets erkender, at det ikke er muligt at holde på begge veteraner. Jacob Trouba bliver i Jets – det synes sikkert.

Ifølge Winnipeg Free Press har der ikke været meget dialog mellem Jets og Byfuglien i forhold til en ny kontrakt, mens samtalen med Andrew Ladd også har været varmere, end den er i øjeblikket. Muligheden for at Jets trader begge veteraner inden trade-deadline 29. februar er altså også til stede.

Der hersker nok i hvert fald ikke den store tvivl om, at Winnipeg Jets ikke har tænkt sig bare at svinge guldkortet og give de tre profiler de kæmpekontrakter, de beder om. Derfor må klubben forsøge at finde en anden løsning.