Jens Nielsen: Den danske liga er blevet jævnere og bedre

Foto: Jan Korsgaard

Bidderne fra det udmærkede interview med Jens Nielsen på Hockeysverige.se skabte masser af fin debat på FACEOFF-online.dk’s Facebook-side. Den ene del af interviewet handlede om danske spilleres manglende taktiske skoling, som Nielsen kritiserede.

Til gengæld har han roser til niveauet i den danske liga, som han mener, er steget betragteligt, siden Nielsen forlod Danmarks bedste række tilbage i 2007/08.

– Bredden er blevet langt bedre – både når man ser på ligaen og på holdene. Hoppet mellem toppen og bunden er knap så stort, samtidig med, at holdene er mere jævne.

– I dag er det ikke sådan, at førstefemmeren er kanongod og fjerdekæden tilsvarende dårlig. Alt er blevet trykket mere sammen, siger Jens Nielsen – og siger samtidig, at udviklingen er et resultat af, at de danske spillere er tvunget til at arbejde på et højere niveau med otte udenlandske spillere som maksimum.

– Top fire i Metal Ligaen holder klasse til Allsvenskan. SønderjyskE spillede en tæt match i CHL mod HV71 og er et hold, der holder høj klasse – godt nok til at spille med i HockeyAllsvenskan.

– Siden er der et lille hop ned til de andre hold, som også spiller god hockey på en god dag. Min vurdering er, at holdene fra top fire og nedefter holder samme klasse som topholdene i den svenske Division I, siger Jens Nielsen til Hockeysverige.se.

Han roser landstræner Janne Karlsson og assistenten Tomas Jonsson for at have gjort et forrygende job med A-landsholdet.

– Hverken juniorlandsholdene eller ungdomsholdene i Danmark kører dog efter samme spilfilosofi, og det gør ungdomsholdene herhjemme heller ikke. Måske skulle man tænke over at arbejde sammen og køre efter samme stil, siger Nielsen.