Jekimovs-hattrick sænkede Odense

Foto: Jan Korsgaard

Gentofte Stars-Odense Bulldogs 6-3 (2-2,1-1,3-0) (Skrevet af Thomas Nielsen) Gentofte Stars er over stregen igen. Dramaet omkring ottendepladsen fortsætter – formentlig til sidste spillerunde – og Stars sejrede i aften for anden gang på stribe over Odense, der også blev sendt hjem med et nederlag for en uge siden.

I aften blev det en målfest – 6-3 – i modsætning til for en uge siden, hvor det blev en smal 2-1-sejr over fynboerne.

Odenses Gentofte-kompleks fra i fjor er på to tirsdage genoplivet. For anden gang på en uge tabte Brad Grattons tropper i Gentofte, og dermed rykkede hjemmeholdet atter ind i slutspilsvarmen.

Bulldogs har været storsponsor af point til netop holdene omkring slutspilsstregen fornylig, men det lignede en fokuseret fynsk indsats, da først Joakim Nettelbladt udlignede Cody Kunyks åbningsmål og Frederik Sørensen fra fynboernes fjerdekæde sendte et klasseskud op i det lange hjørne til 1-2. Flot sat op af Jonas Hansen og Andreas Pedersen.

I åbningsperiodens slutfase kom Bulldogs endda i powerplay, men det var Gentofte, der kom klart stærkest ud af den situation. Luis Blak Olsen udlignede på en flot soloaktion.

I anden periode gik det hurtigt. En tic-tac-toe-scoring af en anden verden i fire mod fire bragte Bulldogs i front signeret af John Armstrong, men hurtigt udlignede Gentofte igen med en ny mavepuster. Stærke Kunyk scorede sit andet mål, da han igen styrede en langskud i nettet tæt under mål.

Martin Larsen stod for dagens detalje, da han ganske uortodokst og halvvejs hængende i luften fik bremset en Gentofte-pasning i dybden med ‘tennisketsjeren’. Var pucken gået igennem Larsen i midtzonen, havde Gentofte haft en friløber.

Både Niklas Hansen og Joakim Nettelbladt havde forsøg på stængerne, men afgørelsen var der markant lettisk aftryk på.

Vævre Roberts Jekimovs satte sig nemlig for at tage sagen i egen hånd. Først gjorde han det til 4-3 i det 42. minut, og få minutter senere doblede han føringen i et powerplay, hvor Kunyk splittede Bulldogs-boksen i et powerplay med en tværpasning, som Jekimovs knaldhårdt firsttimede ind bag en prisgivet Galansky.

Bulldogs forsøgte et comeback, men kendetegnende for deres kamp missede de enten målet eller også manglede der trafik foran lille Teemu Seppänen i Gentofte-målet.
Jekimovs fuldbyrdede en stor periode med den dræbende scoring i tomt mål til sidst, og kunne dermed notere sig for et vaskeægte hattrick. En enkelt Gentofte-tilskuer kendte den klassiske NHL-markering af dette, og smed sin hue på isen.

Humøret var højt i det nordsjællandske, hvor dagens tre point atter bringer Karsten Arvidsens tropper i top-otte. Bulldogs derimod fik et hak i tuden ovenpå de to Rungsted-sejre, og gjorde top-fire-aspirationerne ekstra vanskelige.

Roberts Jekimovs blev man of the match – et vaskeægte hattrick som yderst afgørende element giver sig selv. Skarpt forfulgt af særdeles spilintelligente Cody Kunyk.