Jeanette Langsager skifter fra Brynäs til Leksand

Efter to sæsoner i Brynäs i den svenske Riksserie skifter den danske landsholdsspiller hos kvinderne, Jeanette Langsager, nu til Leksand.

Langsager, der har sine rødder i Odense, går dermed ind i sin fjerde sæson i toppen af svensk ishockey, idet hun startede sit svenske eventyr i Division I hos Karlskrona tilbage i sæsonen 2013/14. I fjor spillede hun 34 kampe for Brynäs, der måtte give fortabt i kvartfinalen i kampen om det svenske mesterskab.

– Jeg kan godt lide, at det bliver lidt “grinigt” ude på isen med masser af kropskontakt. Udover det kan man vel sige, at jeg er en ganske solid back, siger den danske landsholdsspiller til Leksands hjemmeside, hvor hun også fortæller om sin spillestil.

– Jeg kan lide at spille med forwards, som har høj fart, så jeg kan åbne spillet med lange pasninger. Man kan sige, at jeg holder af at starte angrebet op og siden spille med forwards, som gør arbejdet færdigt, tilføjer hun.

– Jeg glæder mig over, at de svenske hold satser mere på damehockeyen og også udvikler spillerne med bedre vilkår. Jeg tror, det bliver en tæt sæson med et højt og et godt niveau, siger Jeanette Langsager, der bliver den syvende danske spiller i Riksserien i den kommende sæson.

– Dameishockeyen har det lidt svært i Danmark. Der findes ikke så mange spillere, så de fleste spiller med drengene, indtil de bliver 16-17 år. Men flere og flere tager chancen i udlandet, siger den danske landsholdsspiller.