Jari Pasanen bliver ny cheftræner i Frederikshavn

Frederikshavn White Hawks jubler efter scoring

Det bliver finske Jari Pasanen, der bliver ny træner i Frederikshavn i den kommende sæson.

Den rutinerede finne har i de seneste mange sæsoner befundet sig i tysk ishockey, hvor han afsluttede sin aktive karriere i de lidt lavere rækker. I 2002/03-sæsonen tog han over som træner i Oberligaen i den sydtyske klub Schweinfurt, og siden arbejdede han sig opad i hierarkiet, indtil han fandt sammen med Iserlohn i DEL, som han har haft ansvar for siden 2012/13-sæsonen.

Iserlohn fik en halvdårlig sæsonstart i denne sæson, og Pasanen blev fyret og erstattet af Rob Daum. Tidligere havde Pasanen dog præsteret yderst flotte resultater i DEL-klubben, hvor han holdt i fem sæsoner. 

Nu skal finnen altså til Danmark og forlader Tyskland for første gang i trænerkarrieren. Et spændende nyt navn i den danske trænerkarrusel, som Frederikshavn glæder sig til at se i spidsen for det nye hold, der i første omgang tæller Dale Mitchell på importsiden. 

Frederikshavn White Hawks skriver følgende: 

Vores research har vist at Jari er en meget anerkendt og dygtig træner i DEL-ligaen og vi er naturligvis stolte over at trække en så stor top-træner til den danske liga og Frederikshavn.

Vi har igennem de sidste fire uger haft adskillige træneremner til overvejelse og vi har fået rigtig mange henvendelser fra tidligere cheftrænere i diverse ligaer. Vi havde naturligvis nogle vigtige kriterier som skulle opfyldes, herunder at den kommende cheftræner blandt andet skulle være dygtig til at udvikle unge spillere og igangsætte en opbygning af et nyt hold som nødvendigvis ikke skulle toppe allerede i næste sæson. 

Jari har allerede været på besøg i Frederikshavn og var imponeret over vores faciliteter og Nordjyske Bank Arena.

Jari er allerede i gang med gennemgang af vores trup fra sidste sæson og arbejdet med opbygning af det nye hold er således allerede igangsat.