OL-KVAL: Jannik Hansen: – En utrolig stor chance for Danmark

Foto: Jan Korsgaard

(FACEOFF.DK i Minsk): Jannik Hansen spænder til daglig skøjterne på den canadiske vestkyst for NHL-klubben Vancouver Canucks. Den 30-årige dansker med rødder i Rødovre er med andre ord vant til rampelyset og den store scene.

Men den lynhurtige forward står nu over for chancen for at spille sig op på en ny, stor scene. Når han torsdag eftermiddag træder ind på isen i Minsk Arena i Hviderusland sammen med resten af landsholdet, er der ét mål for øje: At kvalificere Danmark til OL i Sydkorea i 2018.

”Det er en utrolig stor chance for os at kunne kvalificere ishockeyen til et OL. Vi vil spille vores chance. Det er vores største mulighed, de tre-fire gange jeg har været med. Ved de foregående kvalifikationsturneringer har vi været store underdogs, men nu føler vi, at vi er på samme niveau som de andre nationer,” siger Jannik Hansen til FACEOFF.dk efter onsdagens træning.

Torsdag klokken 18 dansk tid byder værterne fra Hviderusland op til kamp i den imponerende arena, hvor 15.000 vilde hviderussere vil forsøge at støtte deres hold til sejr. Og kampens betydning er Jannik Hansen fuldt bevidst om.

”Hvis man taber, så sætter man sig selv i en utrolig svær position. Omvendt hvis man vinder, så giver man sig selv en god mulighed fremad,” siger han og fortsætter.

”Jeg ved ikke, om det er nøglekampen mod Hviderusland. Vi skal holde det enkelt. Der er ikke så mange af spillerne, der har spillet vigtige kampe endnu, og man kan måske komme til at overspille, hvis man prøver lidt for meget. Hvis vi spiller enkelt, så plejer det at være nøglen til succes, for det kan godt være svært at få til at hænge sammen, når man ikke har spillet kampe i tre-fire måneder.”

Vancouver-danskeren beskriver optakten til OL-kvalen som hurtig med kun tre træningsdage. Det har været en hurtigere omvæltning end normalt at komme fra sommertræning til så betydende kampe, lyder det.

”Men det bliver dejligt at komme i gang med en vigtig kamp. Vi har ikke samme timing og intensitet som normalt, men det har de andre hold formentlig heller ikke,” forklarer han.

Jannik Hansen dannede kæde med Nichlas Hardt og Morten Madsen i testkampen mod Letland. Den fysisk stærke angrebskonstellation kan blive en pinsel for hviderusserne, hvis tingene lykkes.

”Vores kæde skal spille direkte. Både (Nichlas) Hardt, Morten (Madsen) og jeg selv skal sørge for, at der er nogen på mål og få lagt pucke derind. Jo mere tid, vi kan bruge i modstandernes ende, jo bedre plejer det at gå,” lyder opskriften på succes fra wingen, der ikke mener, at de fire kæder har nogen særlige opgaver på holdet.

”Vi har ikke nogen bestemte roller. Der er ikke så mange, der har spillet, og det gør nok også, at der ikke er kræfter til at spille 22-25 minutters stenhård hockey. Så det handler om at få bredt istiden ud, så man også har energi til at spille med i slutningen af kampene.”

OL-kvalifikationen er blot første skridt på vejen af betydningsfulde og spændende opgaver for Jannik Hansen i den kommende tid. I sidste halvdel af september spiller han med i World Cup’en for Team Europe, inden NHL-sæsonen dernæst tager over. Det vil med andre ord være en ideel kickstart på sæsonen, hvis det lykkes ham at være med til at sikre Danmark OL-billetten til 2018.

”At få Danmark til OL vil være den perfekte start på sæsonen. Det vil være godt at få fejet den af banen, så DIU og det danske landshold kan se frem mod 2018. Det vil selvfølgelig blive et hårdt år, men det er nu, arbejdet skal lægges,” slutter Jannik Hansen.