Jannik Christensen er klar for Esbjerg

Jannik Christensen er tilbage i Esbjerg, hvor han har skrevet kontrakt med Esbjerg Energy for resten af sæsonen. Det var ellers planen, at den esbjergensiske back skulle have spillet i ECHL, men udenlandseventyrets andet år bød langt fra på gode oplevelser for Jannik Christensen.

– Jeg er glad for at have en afklaring for resten af sæsonen, siger Jannik Christensen.

Den 23-årige esbjergenser havde ellers kontrakten på plads med Wichita Thunder flere måneder før træningslejren, så han gik med en tro om, at han tidligt havde fået en afklaring for den kommende sæson.

– Der var flere klubber inde i billedet i sommers, da jeg skrev med dem (red. Wichita Thunder), men min agent kendte træneren og mente, at det ville være et godt fit for mig.

Mavefornemmelsen viste sig at holde stik
Mistanken om at der var et eller andet, der ikke var, som det skulle være, meldte sig hurtigt hos den esbjergensiske back, da det krævede visum og arbejdstilladelse udeblev – selvom klubben sagde, at papirerne var sendt ind.

– Klubben sagde, at de havde sendt papirerne ind, men ikke havde fået dem tilbage. Jeg havde en dårlig mavefornemmelse om det, og det viste sig også, at de ikke havde sendt dem ind.

– De havde signet så mange løntunge spillere op til sæsonen, at de ville vente med at sende papirerne ind til efter træningskampene for at se, om de var gode nok, eller om de kunne bruge os, fortæller en skuffet Jannik Christensen.

– Det er ærgerligt, da jeg kunne have fundet en anden klub derovre, hvis jeg havde vidst det tidligere. Men på det tidspunkt havde alle holdene fyldt trupperne op, så der var i forvejen en overflod af kontraktløse spillere, så jeg var egentligt indstillet på, at jeg skulle vente til omkring nytår, hvor klubberne typisk forstærker sig, før jeg kunne komme til at spille.

Hjem til hjerteklubben
Det udenlandske eventyr er dermed sat på standby for et år for den unge esbjergenser, der i stedet er klar til at trække den gule Esbjerg-trøje over hovedet igen.

– Det er det sted, jeg helst vil være, hvis jeg skulle være herhjemme. Skal jeg spille i Danmark, så skal det også være i en klub, hvor jeg har hjertet med. Jeg ville være ked af det, hvis jeg skulle trække en anden trøje over hovedet, siger Jannik Christensen.