J20 SuperElit: Mieritz i hovedrolle, fem danskere videre

728 Vm org
Foto: Jan Korsgaard

Ottendedelsfinalerne i det svenske J20-slutspil blev afsluttet i weekenden, og de mange spændende bedst af tre-serier bød på en enkelt stor overraskelse. Det blev et farvel til Malmö, der ellers vandt grundspillet, men kun klarede to kampe mod 15. seeddede AIK Stockholm, der tog en 1-0-føring med til Skåne.

  • Det så også ud til at gå som planlagt for Malmö, der førte 3-1 efter anden periode foran 223 tilskuere. Dermed var Malte Setkow og Magnus Molge altså på kurs mod en planmæssig tredje kamp. Men i tredje periode brød hjemmeholdet helt sammen, og AIK scorede tre gange og snuppede dermed en overraskende sejr. Det betyder, at Valdemar Ahlberg og Jeppe Mogensen nu er på plads i kvartfinalen med hovedstadsholdet.
  • Ingen point i danskerduellen mellem Jonas Røndbjerg og David Madsen på den ene side for Växjö og Daniel Baastrup-Andersen for Linköping. Efter en overtidssejr i den første kamp lykkedes det igen for Växjö at vinde i den ekstra periode. Det blev 3-2 og dermed 2-0 i serien. Kvartfinale til Røndbjerg og Madsen.
  • HV71 og Rögle spillede to gange i weekenden. Også en danskerduel mellem Rasmus T. Andersson på den ene side og Morten Jensen, Mathias From og Nikolaj Krag-Christensen på den anden side. Lørdag vandt HV71 6-3 med to point af Rasmus T. Andersson, mens den afgørende kamp søndag blev en regulær gyser. Den vandt HV71 med 6-5 og dermed tog Jönköping-klubben og Andersson billetten til semifinalen. I kamp tre var der point til Mathias From og Morten Jensen, men det var altså ikke nok for Rögle.
  • Christian Mieritz og Leksand er ligeledes fremme blandt de otte bedste, og Mieritz var i den grad med til at afgøre sagerne, da Leksand vandt 3-2 over Färjestad og dermed sikrede sig den anden og afgørende sejr i serien. Mieritz assisterede to gange i kampen – blandt andet på det afgørende 3-2-mål i kampen og dermed kan han altså glæde sig til en ny serie.
  • Kvartfinalerne byder på følgende opgør med seedningen inden slutspillet i parentes: Örebro (7)-Växjö (2), AIK (15)-Leksand (3), Frölunda (8)-HV71 (4), Timrå (6)-Modo (5). Tre af “danskerklubberne” er altså tilbage i kampen om det svenske mesterskab. Lavestplacerede hold har hjemmebane i midtugen, mens serierne altså vender i weekenden.