J20 SuperElit: Lillie en af ligaens mest værdifulde

Foto: Jan Korsgaard

Thomas Lillie har haft stort succes siden sit skifte fra Vojens til Växjö inden sidste sæson. Roserne fra klubtrænere, landstrænere og eksperter er væltet ned over danskeren, der også har fået et par kampe på klubbens førstehold – der spiller i SHL – som belønning.

En redningsprocent på over 92% i næsten 50 kampe i J20 SuperElit vidner også om klasse, specielt hvis man ser det i lyset af, at Växjös forsvar ikke er særlig prangende.

På det anerkendte, svenske ishockeymedie, hockeymagasinet.com, har man også fået øjnene op for danskeren, hvor man mener, at han er den ottendemest værdifulde spiller i hele J20 SuperElit. Som sitet beskrev:

– Som målmand for Växjö har Lillie helt klart haft ligaens hårdeste job. Holdets forsvarsspil har under store dele af sæsonen ikke været til stede, men takket være danskerens spil mellem stolperne, har Växjö haft chancen for at få point i næsten hver kamp han har spillet.

Det bliver spændende at se om den unge dansker kan fortsætte sin gode udvikling, og tage det gode spil med til U20-VM, hvor Danmark kommer til at lægge meget af sin lid på målmandsposten. En opgave Georg Sørensen for eksempel klarede til UG sidste sæson.