J20 Superelit: FEM DANSKERE klar til Final Four i weekenden

Vojens Efterskole
Foto: Jan Korsgaard
Vojens Efterskole

Der er gjort klar til stor finalefest i svenske Nyköping i weekenden, hvor de fire bedste hold J20 Superelit og J18 Elit mødes og duellerer om det svenske mesterskab.

Ganske sensationelt bliver det med Valdemar Ahlberg og muligvis Jeppe Urup Mogensen som deltagere for AIK Stockholm, der gik ind i slutspillet som 15. seedet.

Men AIK har i den grad formået at toppe på det rette tidspunkt og slog grundserievinderne fra Malmö ud i første runde af slutspillet, mens det i weekendens kvartfinaler gik ud over Leksand med Christian Mieritz på holdet og Jens Nielsen som træner.

Leksand vandt ellers kamp to og udlignede serien, men i den tredje kamp i lørdags fik Leksand en ordentlig lussing. Et veloplagt AIK-hold med superscoreren Max Lindhold i spidsen vandt 6-0 og kan dermed gøre sig klar til Final Four.

Valdemar Ahlberg har været med i alle slutspilskampe og står endnu ikke noteret for point, mens Jeppe Urup Mogensen har en enkelt slutspilskamp på papiret i AIK’s vilde kvart- og semifinaler.

I semifinalen lørdag møder AIK en anden danskerklub, Växjö Lakers, der også måtte ud i tre kampe for at besejre Örebro Hockey. Jonas Røndbjerg og David Madsen var begge med hos Växjö, der vandt den tredje kamp med 5-2 søndag middag.

Begge danskere står noteret for tre point foreløbig i slutspillet.

Bedst scorede dansker i de svenske J20-playoffs er HV71-angriberen Rasmus T. Andersson, der foreløbig står med fem point i slutspillets fem kampe. To sejre over Frölunda i kvartfinalen bragte HV71 i semifinalen, hvor det gælder match mod Modo Hockey, der slog lokalrivalerne fra Timrå ud.

Bemærkelsesværdigt, at de to kampe blev overværet af henholdsvis 3750 og 2603 tilskuere.