Is-løvinderne klar til at kæmpe om medaljer

Foto: Jan Korsgaard

Uanset resultatet af den pågående kamp mellem Tyskland og Østrig spiller de danske ishockeykvinder om medaljer i aften mod Frankrig. Danskerne kan med en sejr i ordinær spilletid gå forbi franskmændene i tabellen og dermed sikre sig minimum en bronzemedalje ved turneringen.

HVIS Tyskland i dagens tidlige kamp slår Østrig, vil en sølvmedalje endda være inden for rækkevidde, men det kræver altså ligeledes en dansk sejr mod Frankrig i de første 60 minutter.

Franskmændene har været turneringens positive overraskelse hidtil. Anført af Marion Allemoz – med seks point en af turneringens toneangivende spillere – vandt Frankrig de tre første kampe klart og havde faktisk mulighed for oprykning i den seneste kamp mod Tyskland.

Her var stillingen 1-0 til tyskerne før tredje periode, inden Tyskland scorede fire gange i slutperioden og dermed sikrede sig oprykning.

Danmark er kommet godt af sted i turneringen efter to indledende nederlag mod Østrig og Tyskland, hvor der var point indenfor rækkevidde i begge kampe. Derefter blev det til sejre over Slovakiet og Norge og vinder Danmark i aften, så opfyldes ambitionen altså om en top tre-placering.

I målet er Lisa Jensen blevet en stærk faktor, siden hun blev skiftet ind mod Tyskland, og man noterer sig også fem point af Josefine Jakobsen og fire assister fra Michelle Weis. Desuden plus-ratings til Amalie Andersen og Michelle Weis som de eneste på holdet. Den danske powerplay har været den helt store succes med 35 procent og seks mål.

At det så blot har efterladt fem mål i fem mod fem-spillet er en anden sag, men måske kan danskerne i aften lægge det ekstra til, der betyder, at Frankrig kan besejres.

NB: I dette øjeblik fører Østrig 2-0 over Tyskland (i 1. periode) og det er naturligvis ikke godt for de danske sølvdrømme.