Interview: Jannik Hansen om sin superstart

Vancouver Canucks er på et road trip, der tager truppen over Minnesota, Dallas, Anaheim og Los Angeles, og efter en veloverstået åbning med en sejr på 3-2 over Minnesota, går det i nat løs mod det brandvarme Dallas Stars-hold, der topper Western Conference.

Igen i nat (02:30 dansk tid) stiller Canucks med Jannik Hansen i førstekæden sammen med Sedin-brødrene, og FACEOFF-online.dk fik i går lejlighed til at tale med Hansen på telefonen fra Dallas.

Danskeren er brandvarm og har i de seneste kampe produceret stort sammen med de svenske superstjerner.

Statistikkerne fortæller, at Hansen er mere effektiv med Sedin-brødrene end både Alex Burrows og Radim Vrbata, og det har de lokale kronikører i Vancouver opdaget – som her i Vancouver Courier umiddelbart før sæsonstart. 

Canucks egen hjemmeside præsenterede også den her historie for nylig, så lige nu virker Jannik Hansen som den perfekte medspiller til de svenske tvillinger, som tilsyneladende er totalt uadskillelige – og holder et kontinuerligt, højt niveau.

Selv er Jannik Hansen stabilt producerende med 23 kampe, 14 point (7+7) og en top 15-placering på hele NHL’s plus/minus-liste. Han er gået fra at være arbejdsmand i tredjekæden til at være en holdets mest omtalte spillere og holder han kadencen, når han hurtigt sine 33 point fra sidste sæson.

Men på klassisk Jannik Hansen-manér, er det første, han nævner i samtalen, holdets manglende stabilitet. Canucks ligger for øjeblikket lige indenfor på en slutspilsplads i Western Conference.

– Det eneste, vi tænker på, er at komme i slutspillet. Vi spiller ikke 82 kampe for at gå på sommerferie, og kommer vi med, så er der ikke meget, der skal klikke, før vi kan gå langt. Men vi har smidt alt for mange dumme point væk.

– Både i tre mod tre-overtiderne og i tredje periode. Set i det lys skal vi bestemt ikke være utilfredse med, hvor vi ligger nu, siger han til FACEOFF-online.dk.

– Vores conference er utrolig stærk og jævnbyrdig og i det hele taget er der vel kun et par hold, der er hægtet af, hvis man kigger på hele NHL. Der er stærke hold, der har underpræsteret og formodet dårlige hold, der er dukket op.

– Vi sigter efter 95 point, som bør være nok til at komme i slutspillet, men der er overhovedet ikke råd til at have en uge eller to, hvor vi falder ud. Alle de kampe, vi har tabt med et mål… Dem skal vi se at få vendt. Vi mangler lige at komme over den pukkel, slår Jannik Hansen fast.

Men hvad siger han om det forrygende samarbejde med Sedin-brødrene?

– Det er ikke noget nyt for mig at spille sammen med dem. Til gengæld er det nyt for mig, at jeg har fået lov at spille sammen med dem i de her seks-syv kampe i træk. Det betyder, at man får flere og bedre aftaler på plads. Når pucken så også går ind, tør man også prøve lidt flere ting, siger Jannik Hansen.

– Men ellers er der ikke så meget, der ændrer sig, når man spiller sammen med dem. Find åben plads, gå ind foran målet og sørg for, at de har pucken så meget som muligt. Det er opskriften, slår danskeren fast.

– Jeg ved også, at vi har stor rotation i kæderne her på holdet, så når det er slut med at spille sammen med dem, så er det ikke nyt for mig at spille sammen med andre og tage en anden rolle.

– Vi er tre, der roterer og kan spille sammen – og vi skifter alt efter, hvordan det går holdet og hvem der har tur i den. Nu har jeg fået lov at spille sammen med dem et stykke tid – men det kan hurtigt vende, siger Jannik Hansen til FACEOFF-online.dk.