Intenst drama i Vendsyssel blev afgjort i overtid

©iShoot.dk

Det blev lige så dramatisk og intenst som forventet, og måske endda mere til, da Esbjerg tog fra Frederikshavn med en 3-2 sejr i overtid. Godt seks minutter skulle der gå af overtiden, inden opgøret fandt sin afgørelse, og det blev altså vestjyderne der trak det længste strå i første akt i serien.

De første tyve minutter i serien var en typisk “føle hinanden på tænderne”-periode, hvor holdene skulle ud at pisse territorium af for at sige det rent ud. Masser af fysik, nærkampe, løse chancer, udvisninger og ingen scoringer. Playoff er startet, og det her slag mellem Vendsyssel og Vestjylland kan godt gå hen at blive en maraton-forestilling.

Der var blot spillet 23 sekunder, da Dale Mitchell fik seriens første chance. Han stod pludselig fuldstændig blank foran Mathias Seldrup, men hans afslutning strøg over målet. Kort efter var der en farlig styring fra Christian Wejse i den anden ende. Esbjerg havde momentum i begyndelsen, men høgene sled sig hurtigt ind i kampen. Det var lige og spændende, og publikum i begge lejre havde smurt stemmebåndet til aftenens match.

Ingen mål i de første tyve minutter, hvor gæsterne tog to dumme udvisninger mod slutningen, som de tog med ind til den midterste.

Powerplayet i starten af anden periode var ikke noget at skrive hjem om for Frederikshavn, men kort efter Esbjerg blev fuldtallige, var der bud efter netmaskerne bag Seldrup. En af sæsonens frækkeste pasninger stod Marcus Pedersen for, og han snød hele Esbjerg-forsvaret plus keeperen og fandt Alexander Bumagin, der kunne smide skiven højt op i buret. Herlig scoring, hvor assisten fra Pedersen var af høj klasse.

Esbjerg kom i overtal kort efter, og her var det meget tæt på en udligning. Anders Krogsgaard blev spillet fri ved bagerste stolpe, men hans afslutning nåede en sprællende Tadeas Galansky på mirakuløs vis tilbage og fik afværget. God aktion af tjekken.

Endnu et tandløst powerplay fra hjemmeholdets side kort tid derefter, hvor man savnede en der kunne holde i pucken. Man manglede en med lidt is i maven, og det var som om spillet blev en smule nervøst og forkrampet. White Hawks tyede til enkeltmandspræstationer, hvilket gæsterne særdeles nemt trevlede op.

Der var lidt mere gang i Esbjergs powerplay, og et sådan fik de med godt syv minutter igen af anden periode. Max French var tæt på, men måtte se Galansky med endnu en pragtredning. Marc Hagel havde pucken i mål, men jublen forstummede hurtigt, da Rasmus Toppel dømte offside i målfeltet. Det var anden gang i aften gæsterne måtte se et mål annulleret, da samme Toppel i første periode var for hurtig til at fløjte en blokering og dermed fratog Esbjerg et regulært mål.

I slutsekunderne fik Niklas Andersen en “hjerneblødning”, da han fuldstændig umotiveret sendte Dale Mitchell til tælling ved banden. Han slap med to plus 10 minutter, hvilket virkede som for lidt, situationens farlighed taget i betragtning.

To overtalsmuligheder i begyndelsen af tredje periode havde heller ikke den ønskede effekt for vendelboerne. Tomålsføringen udeblev, men det var heller ikke alverden med chancer holdet producerede i powerplay. Mitchell var dog tæt på efter seks minutter, men Seldrup var på plads med en god benparade.

Coach Pederson i Esbjerg-boksen må være skuffet over en del af udlændingene efter aftenens kamp. Spillere som Marc Derlago og Brady Austin var forbavsende anonyme, og de skal steppe op for vestjyderne, hvis den her kvartfinaleserie skal blive en succeshistorie.

Med knap otte minutter igen kom der en situation der vil blive diskuteret igen og igen i hockey-Danmark de næste uger. Niklas Andersen, som i øvrigt burde have været vasket for længst, sendte pucken over stregen. Eller det mente dommer Reimer i hvert fald. Protester fra White Hawks-lejren, og de blev ikke mindre, da storskærmen i Nordjyske Bank Arena klart og tydeligt viste, at pucken ikke var over stregen. Kæmpe pibekoncert, og en rasende trænerduo i Jari Pasanen og Frederik Åkesson i hjemmeholdets boks. Dramatisk i Frederikshavn, hvor dommerne bestemt ikke havde deres bedste aften med flere afgørende fejlkendelser i begge ender.

Det blev endnu mere fysisk herefter, og flere små kampe i kampen begyndte at udspille sig. Tilliden til de fire i sort var efterhånden på et lille sted fra hovedparten af aktørerne.

Med præcis fire minutter igen af tredje periode var taget ved at lette i Nordjyske Bank Arena. De naboer, der har klaget over støjen efter scoringer til høgene, må have fået aftenkaffen galt i halsen, for Cam Spiro kunne endelig notere en White Hawks-scoring i powerplay i aften. Sikke et brøl!

Lige knap to minutter senere var brølet knap så stort, men for de medrejsende Esbjerg-supportere var det stort nok. I samme moment som Seldrup blev taget ud af kassen, scorede Marc Hagel til 2-2. Sikke en match, der var slutspillet værdig.

Der skulle overtid til at få det afgjort i Frederikshavn i aften, og den afgjorde Brady Austin med sin bedste aktion i aften. Han havde ikke gjort meget væsen af sig, men mon ikke canadieren var fuldstændig ligeglad med det? Han klaskede til pucken, og den så Galansky for sent. 3-2 til Esbjerg og 1-0 i serien til vestjyderne, der nu har hjemmebanefordelen i deres hænder.