Ineffektive Aalborg sejrede i overtiden

Foto: Bluelinemedia.dk

Rungsted Seier Capital – Aalborg Pirates 1-2 OT (0-0, 0-1, 1-0) 0-1 Aalborg Pirates rendte med de to points og ikke mindst sejren da de i årets sidste kamp i Metal Ligaen kunne drage fra Nordsjælland og Bitcoin Arena med en sejr i overtiden i en til tider intens hockeykamp, der kun bød på tre mål i alt og to gode målmandspræstationer.

Kampens indledning var helt lige, begge mandskaber matchede hinanden fint, og der var godt tempo på alle mand. Rungsted var første hold med en mulighed i powerplay, en disciplin holdet faktisk har været ganske effektive til i den seneste tid. Der var dog ikke gevinst i de to minutter Julian Jakobsen sad til afkøling.

Midtvejs i perioden vente kampbilledet fuldstændig, hjemmeholdet begik intet mindre end fem udvisninger på syv minutter. Gæsterne fik faktisk i to omgange muligheden i fem mod tre i næsten halvandet minut begge gange, men Pirates-kanonerne var ikke indstillet og pasningsspillet savnede kreativitet og kvalitet.

Derudover stod Kevin Lindskoug på hovedet i Rungsted-målet de gange det alligevel blev rigtig farligt og fik afværget chancerne hjulpet godt på vej af sine backer.

Det var tydeligt, at det var Olivier Hinse, der skulle sættes op til skud, men kun en enkelt gang i løbet af de første mange minutters overtal fik aalborgenserne sat Hinse op til en firsttimer.

Et selvtillidsboost for hjemmeholdet at slippe for første periode uden scoringer i mod og samtidig må Aalborg ærgre sig over de mange minutters overtal der gled dem af hænde i de første tyve minutter.

I anden periode blev der spillet væsentlig mere fem mod fem end tilfældet var i første periode. Rungsted havde svært ved at få sat sit spil, og den anden vej spillede gæsterne solid udebanehockey uden rigtig at blive farlige.

Pirates sendte mange skud mod Lindskoug, men svenskeren var sikker i sine indgreb og dækkede flot af i bunden af målet, når udeholdets backer sendte pucken fladt mod mål, for at den kunne styres i kassen.

Hvert hold fik muligheden i overtal en enkelt gang i anden periode, farligst var Rungsted, men Tadeas Galansky var solid som sin målmandskollega i den anden ende.

Et mål faldt der dog i anden periode, og det var gæsterne der ikke helt ufortjent kom foran ved Olivier Hinse, der var først over en returpuck tæt under mål, som Kevin Lindskoug lige nøjagtig ikke nåede at parere.

Hinse fik med hiv og sving skubbet pucken over stregen, og en vis lettelse over endelig at få pucken forbi en særdeles velspillede Lindskoug var at spore.

Gæsterne virkede tilfredse med føringen i kampen i tredje periodes indledning, og forsøgte at trække sig lidt tilbage for at bedre kunne tage imod et lidt mere offensivt satsende hjemmehold, der i første omgang skulle jagte en udligning.

Rungsted fik bedre gang i deres spil i offensiv zone og en rokering i de to første kæder, havde bragt Mattias Persson sammen med Morten Green og Robin Bergman og den konstellation var først bag en kæmpe chance som Green sendte på stolpen, men kort efter var der gevinst, da selvsamme Green kunne trykke udligningen ind tæt under mål, på en fremragende tværaflevering af Persson.

1-1 og stor forløsning for hjemmeholde, der havde følt bortdømt af dommerne i de første knap 50 minutter.

Med tre minutter tilbage af kampen fik Rungsted deres syvende udvisning, og oven i de to minutter til Mattias Persson, brokkede Green sig til en ti minutters-udvisning. Nu havde gæsterne alle kort på hånden, men heller ikke denne gang skulle det lykkes for gæsternes powerplay at score og Rungsted fik dermed sikret sig mindst et point til den tætte Metal Liga-tabel.

I overtiden var det så hjemmeholdets tur til at have kampens afgørelse i hænderne, da Kirill Kabanov måtte ud og sidde i to minutter. Hjemmmeholdets powerplay var dog ikke specielt effektivt og i stedet vendte det hele på en tallerken, da gæsterne blev fuldtallige.

Rungsteds svenske lejesvend Agust Karlsson måtte en tur i boksen og denne gang var der så bonus for gæsternes hårdt prøvede powerplay. I ottende forsøg kunne Martin Lefebvre simpelt sende pucken og ekstra pointet til Nordjylland, og dermed en god oprejsning efter derbynederlaget til Frederikshavn i går.

Rungsted havde på papiret et rigtig fornuftigt nytårsprogram, men på fire dage er det blevet til tre nederlag, hvoraf to af dem er kommet på den “nye” hjemmebane i Bitcoin Arena.