Indædt fight rakte til Eagles-overraskelse

Herning Blue Fox – Herlev Eagles: 1-2 (1-1, 0-0, 0-1) Fredag d. 9 marts har længe været markeret i kalenderen hos ishockey-elskere i hele landet, og den på papiret mindst tætte serie stod i Herning hvor hjemmeholdet tog imod Herlev. Alt presset var på favoritterne fra Blue Fox der måtte affinde sig med, at alt andet end sejr ville være en fiasko.

Gæsterne gik omvendt indtil opgøret med masser af tro på egne evner, og sjældent har ørnene været så stærkt præsenteret på lægterne som det var tilfældet denne aften. De måtte spejde forgæves efter Kim Staal, Holden Anderson og Brian Birkhoff, som alle var blevet hjemme.

I ethvert slutspil bliver kortene holdt tæt til kroppen, og derfor var det for hjemmeholdets fans kedeligt at konstatere, at centeren på Faceoff-redaktionens allstar-hold, Branden Gracel, ej var at finde på isen denne aften. Det samme gjaldt for Anders Poulsen, så værterne var hårdt ramt på denne position.

Herlev har i Thomas Søndergaard deres egen center, og han fik lov at åbne ballet efter en gigantisk brøler i den midtjyske defensiv. Søndergaard passede på tværs til Brett Thompson som hurtigt passede tilbage, og så var det en smal sag for nordjyden at lægge pucken under en sprællende Ari Ahonen i Hernings mål.

Riku Pitkänen fik en mulighed kort efter for at bringe Blue Fox tilbage i kampen, men Evan Mosher gjorde sig bred og forhindrede finnens afslutning med baghånden i at finde vejen til netmaskerne. En to plus to for høj stok gav endvidere Blue Fox muligheden i powerplay og Jan Dalecky havde en stor chance uden at få rigtig ramt på pucken.

Muligheden blev markant større, da også Mathias Thinnesen måtte skøjte i straffeboksen, men Blue Fox var tydeligvis ikke skarpe endnu. I stedet tog målscoreren og Markus Jensen sig en gevaldig svingom – en ny turnering var startet.

Målet skulle dog komme alligevel. En indøvet detalje blev fuldført til perfektion, da Toni Kallela lagde en hård pasning på bladet af Daniel Nielsen, og midt for mål kunne han styre pucken første gang forbi Evan Mpsher. 1-1 godt midtvejs i perioden.

Lasse Lassen og Daniel Nielsen havde begge muligheder for at nette for rævene og mod enden af perioden fik værterne også et nyt powerplay. Det blev dog ved de 1-1 efter en første periode med stor intensitet og mindre godt spil.

Blå blink men ingen målsirener
Anden periode åbnede med Lasse Lassen alle gode gange tre. Tre gange havde den målfarlige angriber chancen for at vise skarpheden frem, men tre gange i rap skød han forbi Evan Mosher og målet.

Herlev fik kort efter chancen i powerplay og dermed muligheden for igen at bringe sig i front. I stedet var Toni Kallela nærgående men hårdt presset fik han ikke afsluttet som han ville og gæsterne klarede frisag.

I tiden 11:35 inde i anden periode blev kampen imidlertid afbrudt grundet en røgbombe som gik af kort inden kampstart. Brandfolk krævede Kvik Hockey Arena ryddet og derfor måtte 3613 mennesker tilbage i kulden og spillerne i deres respektive omklædningsrum. Anden periode blev genoptaget godt 40 minutter senere, og nu skulle publikum se hvilket af de to hold der kom bedst ud af “røgskyen” om man vil.

Det umiddelbare svar var ingen. Spillet var i forvejen rodet og den ufrivillige pause gjorde ikke noget godt for spillet på isen. Jan Dalecky var dog alligevel tæt på at eksekvere en hurtig omstilling, og Mosher fik kun det yderste af gribehandsken på den puck.

Marlo Koponen havde to mand helt fri foran mål, men han tøvede med pasningen som først kom da backen havde rundet mål. Juha Kiilholma stod klar men Evan Mosher havde ingen problemer med at nå over og dække vinklen af.

Også Toni Kallela havde en stor chance inden perioden udløb da han opsnappede en fejlpasning, men heller ikke denne gang lod Evan Mosher sig narre og kom ned med benskinnen i tide.

Kynisme og fight
Herlev chokstartede endnu engang og udnyttede en til tider aldeles gæstfri midtjysk defensiv. Erik Johansson fik masser af tid og plads til at trykke et præcist håndledsskud op i fjerneste hjørne. 1-2 på måltavlen og Ahonen ikke i samme klasse som Mosher.

Langt fra det billede som hovedparten af hockeyfolket havde forudset, men Herning har faktisk igennem årene haft for vane at smide den første kvartfinale hjemme. Herlev arbejdede hårdt i hvert eneste skifte og havde en mur i Mpsher som Blue Fox nu havde over et kvarter til at bryde ned.

En knætackling på Jan Dalecky sendte Herning ud i endnu et powerplay, og det var vel et tidspunkt hvor Blue Fox skulle vise hvorfor man sluttede 1’er mens Herlev sluttede 10’er. Fløjlshandskerne viste sig i hvert fald ikke at være løsningen og så var det på med arbejdshandskerne for Petri Skrikos tropper.

Thomas Søndergaard havde en gigachance for potentielt at sikre sejren, da han blev spillet blank på bagerste stolpe, og denne gang viste Ari Ahonen klassen mellem stængerne. Ikke desto mindre arbejdede tiden for gæsterne, men også marginalerne tilsmilede Eagles. Et skud endte med en puck centimeter fra stregen, og en opmærksom defensiv kom akkurat i tide til at redde kastanjerne ud af ilden.

Den ellers så træfsikre Toni Kallela blev perfekt sat op midt for mål men pucken sprang over staven, og så var det svært at se Blue Fox komme tilbage. I den anden ende kunne Erik Johansson lukke kampen, men Ahonen holdt på smukkeste vis rævene inde i opgøret.

2:52 på klokken og powerplay Herning. Skriften kunne næppe stå klarere på de traditionsrige mure i Kvik Hockey Arena, og pucken lå flere gange løs tæt under mål. Om det var viljen eller sort uheld i slutfasen var svært at sige, men Herlev fightede sig til slutspillets første store overraskelse. Blue Fox har ikke længere hjemmebanefordel, og en ny spændende kamp venter på søndag.