IK Aarhus og Silkeborg laver østjysk Division I-hold

Et nyt østjysk 1. divisionshold i ishockey spiller med i landets næstbedste række i den kommende sæson.

I hvert fald er samtalerne mellem IK Aarhus og Silkeborg SF så langt fremme, at begge klubber mere eller mindre slår fast, at næste års 1. divisionshold fra det østjyske bliver et helt nyt af slagsen.

Allerede i denne sæson forventes det, at en eller flere af IK Aarhus’ resterende kampe flyttes til Silkeborg, for at publikum i byen kan blive præsenteret for ishockey i landets næstbedste række.

IK Aarhus har længe haft problemer med istider og samarbejdet med kommunen omkring benyttelsen af skøjtehallen.

Samtidig har klubben i indeværende sæson haft et godt samarbejde med Silkeborg om både 1. divisionsholdet (i Aarhus-regi) og U20-holdet (i Silkeborg-regi), og det har altså betydet, at tankerne om en overbygning er blevet fremprovokeret i en fart.

Det er Jyllands-Posten Aarhus, der har haft fat i historien som det første medie og talt med Aarhus-manager Søren Thrane:

– Vi laver en overbygning, fordi vi vil fremme ishockey i både Aarhus og Silkeborg. Overbygningen giver os større muligheder på mange forskellige områder. Talenterne kan blive plejet mere, vi kan få mere istid, og det bliver nemmere at tiltrække sponsorer. I sidste ende fører det til, at vi opnår IK Aarhus’ oprindelige målsætning om at præge toppen af dansk ishockey, siger han til avisen.