IIHF-præsident: – Det er fifty-fifty, om NHL-spillere kommer til OL

Intet er endnu sikkert, men det internationale ishockeyforbunds præsident René Fasel tror nu mere på, at verdens bedste ishockeyspillere kommer med til vinter-OL i Sydkorea i 2018, end han har gjort.

IIHF-præsidenten siger tirsdag i et interview med nyhedsbureauet Associated Press, at han vurderer chancen til at være fifty-fifty om NHL-spillerne kommer med til vinter-OL i Pyeongchang eller ej.

Under VM i maj mente Fasel kun, at der var 40 procents chance for, at NHL-spillerne ville blive frigivet til OL-turneringen i 2018, men nu er han altså blevet lidt mere optimistisk i sin vurdering.

NHL-spillerne har været med ved de seneste fem vinter-OL, men spørgsmålet om rejse- og forsikringsudgifter har indtil været en barriere i forhandlingerne mellem IIHF, den olympiske komité IOC og NHL og spillerforeningen NHLPA.

IOC har tidligere betalt disse omkostninger, men det ønsker komiteen ikke længere at gøre. IIHF har ifølge René Fasel ikke midlerne til at gøre det, og derfor vil han ifølge Associated Press “tigge” NHL om de 10 millioner dollars, som menes at være det beløb, der skal findes.