Hvidovre søger 500.000 kroner i kommunalt forskud

Foto: Martin Ladegaard

Hvidovre Ishockey Fighters har et solidt kommunalt sponsorat, som før denne sæson sikrede klubben det sidste økonomiske fundament for en genindtræden i Metal Ligaen. 

Nu står Hvidovre Fighters desværre med så store økonomiske udfordringer, at klubben har søgt Hvidovre Kommune om et forskud på næste sæsons sponsorat. Udgifterne har nemlig overskredet indtægterne på grund af en række uforudsete begivenheder, forklarer Fighters i en pressemeddelelse.

Hvidovre har søgt om 500.000 kroner i forskud, og om det fås, afgøres i aften, når Hvidovre Kommunes Kultur- og Fritidsudvalget mødes i aften klokken 17. 

Det er ikke mindst opgraderingen fra 40 til 50 kampe i grundspillet, der synes at have kostet Hvidovre ressourcer. 

– Når man søger oprykning til ligaen er det et krav at flere store sponsorer er færdigforhandlet meget tidligt på året. På tidspunktet for forhandlingerne med sponsorer kiggede vi ind i en sæson på 40 kampe i Metal Ligaen.

– Det blev ændret til 50 kampe, hvilket giver flere omkostninger til kampafvikling, en bredere trup for at kunne modstå skader, flere omkostninger til udstyr, flere busture til Jylland og flere bespisninger af både frivillige, spillere og sponsorer, da VIP-sponsorater omfatter spisearrangement til alle hjemmekampe, siger Claus Karup Rasmussen, der er formand for bestyrelsen i Fighters. 

– Det har afledt ekstra omkostninger på ikke under 500.000 kr. i indeværende sæson i forhold til de oprindelige antagelser, samtidigt med at vi reelt var afskåret fra at genåbne dialogerne med de store sponsorer. Med forsinkelsen fra sen godkendelse har vi måtte sande, at det ikke har været muligt at indhente de ekstra omkostninger i et opstarts-år, med alt hvad dertil hører, tilføjer han.

Også høje “sidste øjebliks-priser” på danske spillere inden sæsonen og et øget brug af ressourcer på samarbejdet med moderklubben og deraf følgende ansættelse af Olaf Eller som sportschef har givet Hvidovre ekstra udgifter at arbejde med. 

– Folkene bag Fighters har arbejdet målrettet på at indhente efterslæbet på sponsorsiden, men er ikke til fulde lykkedes med det. Der er tilstødt flere nye sponsorer henover året, hvilket vi er glade for, men nogle af de vigtige støtter fra tidligere liga-deltagelse, har vi ikke fået ombord, så hurtigt som ventet. Arene fra fortiden har været sværere at udviske end antaget, og det har forlænget salgstiden. Den del har vi undervurderet, ligesom vi har undervurderet resurseforbruget til etablering af en eliteoverbygning og de bump på vejen, der er i en sådan proces, uddyber Claus K. Rasmussen.

Fighters understreger, at man har sagt nej til dyre spillere i løbet af sæsonen og samtidig forsøgt at drive selskabet efter bedste evne og med de begynderfejl, der nu måtte opstå. 

– Projektet og visionen er intakt. Vi er stolte af resultaterne på isen og ser frem til at tage hul på kommende sæsoner, hvor resurserne ikke i samme grad skal anvendes på opstarts- og etableringsudfordringer, og hvor de gode dialoger med yderligere sponsorer, såvel de tidligere støtter som helt nye sponsorer, kan modnes og komme helt i mål. Ligeledes har vi identificeret besparelser såfremt turneringsstrukturen ændres samt i vores egne rækker, hvor vi vil drage fordel af den længere startbane og tidligere tilgang til spillermarkedet, som vi ikke havde mulighed for i år, siger Claus Karup Rasmussen.