Hvidovre i vildt comeback i topkamp i Damettan

Det førende danske kvindehold fra Hvidovre spiller som bekendt med i to internationale turneringer. Den europæiske Elite Women’s Hockey League (EWHL) og den næstbedste svenske række, Damettan. 

I Damettan Södra kæmper Hvidovre med Karlskrona og Troja-Ljungby om førstepladsen, og den danske klub tog tirsdag aften en fremragende sejr ude over Troja-Ljungby foran 206 tilskuere. 

Svenskerne førte 3-1 før tredje periode, men anført af landsholdsspilleren Henriette Funch Østergaard, der reducerede kort inde i tredje periode, tog danskeren fat på et kæmpe comeback. 

Josephine Asperup, Sofie Damgaard, den polske landsholdsspiller Olivia Tomczok og til sidst igen Henriette Østergaard sørgede for, at Hvidovre vandt med 6-4. Nu har den danske Damettan-deltager vundet 12 af 15 kampe, og der er lagt op til en hård slutkamp med Karlskrona og Troja-Ljungby.

4. februar skal Hvidovre op mod Karlskrona og er tvunget til at vinde den match, hvis forstadskøbenhavnerne skal tage seriesejren.

I weekenden spiller Hvidovre EWHL og skal meget gerne have seks point med hjem til Danmark fra kampene mod Neuberg Highlanders, der er et af to absolutte bundhold i den østrigsk-baserede liga.