Importerede frederikshavnere reddede Herlev

Hvidovre var blot 14 sekunder fra den store Metal Cup-sensation i aftenens kamp mod Herlev. De to eks-frederikshavnere Thomas Søndergaard (udligning kort før tid) og Emil Birk (matchvinder) blev helte for Eagles, der sneg sejren hjem og dermed undgik at blive det første ligahold nogensinde, der blev slået ud af et hold fra næstbedste række.

Herlev havde hårdt fat i begivenhederne i første periode og satte sig på hjemmeholdet straks fra start. Frederik Jakobsen startede godt op i Hvidovre-målet og var medvirkende til, at hjemmeholdet overlevede en tre mod fem-situation.

Også solidt forsvarsspil foran eget mål betød, at Hvidovre kunne gå til pause med 0-0 efter 20 minutter, hvor en vildfaren puck, der ramte en ung pige i hovedet, var et dramatisk højdepunkt. Hun så heldigvis ok ud, da hun forlod hallen.

18-3 i skudstatistik i første periode blev afløst af en omgang frem og tilbage-hockey i begyndelsen af andet afsnit. Ganske underholdende for tilskuerne, der kunne se Yannick Vedel score kampens første mål. Han blev assisteret af Michael Binderup bag mål.

Der gik ikke engang et minut, før Mathias Klussmann havde udlignet for Hvidovre, da han styrede et skud fra Rasmus Hansen i kassen. Der var spillet 27 minutter og stillingen holdt perioden ud.

Det var en meget mere lige periode, som skudstatistikken også indikerede med 8-7 i Hvidovres favør. En vild og underholdende periode med gode chancer til begge mandskaber.

Hvidovrespillerne smed sig heroisk ned i skuddene i tredje periode, hvor Herlev pressede på. Frederik Jakobsen diskede op med flere gode redninger. Det var lidt overraskende, at hjemmeholdet pludselig bragte sig på 2-1 med 11 minutter tilbage.

Hvidovre slog kontra og Vincent Boukov afsluttede på Mikkel Hansens fine assist.

Ufortjent i forhold til fordelingen af spillet indtil da i tredje periode, men aldeles konsekvent af Hvidovre, der efter målet fik langt bedre fat.

Janus Andersen fik en udvisning med 1:45 igen for elbowing, og det gav Herlev mulighed for at forcere en sidste gang. 14 sekunder før tid gav Frederik Jakobsen en ripost og Thomas Søndergaard var først over pucken. Udligning og 2-2 og overtid.

Endnu en udvisning – denne gang til Robin Persson – blev afgørende, for Emil Birk bragede et slagskud i nettet små tre minutter inde i overtiden. Sensationen udeblev i Hvidovre, men hjemmeholdet havde stor ære af kampen mod favoritterne.

700 tilskuere var på plads i aften i Hvidovre til en kamp, der blev meget underholdende.