HVIDOVRE DANSK MESTER hos kvinderne

Det var dramatisk i den første kamp i serien i weekenden, og i aften var det lige ved at blive spændende igen i slutfasen, hvor Herlev pludselig startede et voldsomt comeback i Hvidovre.

Aftenens gæster var dog bagud med fem, inden comebacket blev lanceret, og dermed vandt Hvidovre kampen 5-3 og sikrede sig mesterskabet. 

Det var fjerde gang på stribe og sjette gang på de seneste syv sæsoner, at Hvidovre sikrede sig guldet, og i aften var kampen vel reelt lukket allerede, inden første periode var overstået, selv om det altså endte med at blive ganske spændende i slutfasen. 

I første periode havde Hvidovre bragt sig foran 4-0 over gæsterne foran 308 tilskuere. Målene blev sat ind af Julie Østergaard, Natalie Perry, Emily Kristoffersen og Henriette Østergaard og den fine første periode dannede grundlaget for sejren og DM-titlen. 

Hvidovre lagde til i det 35. minut, hvor Malene Frandsen satte 5-0-målet, og det var også stillingen inden tredje periode. 

Favoritterne var altså på den måde på vej mod et mesterskab, der synes logisk, eftersom Hvidovre har et hav af landsholdsspillere og næsten-landsholdsspillere og spiller med i både EWHL og Damettan. 

På sin vis var det derfor bemærkelsesværdigt, at Herlev kom så stærkt igen og fik reduceret tre gange i løbet af kampens sidste 10 minutter. Sofie Clausen, Amanda Refsgaard og Silke Glud scorede for gæsterne, der var bagud 3-5 med tre og et halvt minut igen. Presset var faktisk heftigt på Hvidovre-målet i slutfasen, men hjemmeholdet holdt stand og kunne til slut juble over triumfen.

Fortjent og suverænt Hvidovre-guld, men også til cadeau til Herlev for at levere en glimrende finaleserie.