Hviderussisk præsident saver VM-holdet over i nådesløs kritik

Hviderusland var igen på kanten af nedrykning ved det netop overståede VM, der blev spillet i Köln og i Paris for hviderussernes vedkommende. Kun sejr i skæbnekampen mod Slovenien reddede Hviderusland, der dermed afsluttede en forfærdelig sæson, der ligesom Danmark bød på en misset OL-kvalifikation.

Som altid evalueres hviderussernes præstation på allerhøjeste sted, for præsident Alexander Lukashenko er glødende ishockeyfan og har altid en mening om landsholdets indsats ved de store turnering.

Denne gang saver han mere eller mindre sine landsmænd midt over, skriver svenske Aftonbladet, der blandt andet citerer præsidentens hjemmeside.

Der er også gang i debatten på det statslige hviderussiske tv, hvor ishockeyens fremtid i landet i den grad diskuteres efter en skuffende periode med dårlige resultater.

– Spillerne havde ingen forhåbninger om at komme i kvartfinalen, det eneste de håbede var at undgå nedrykning. Sådan er vores spilleres attitude, siger Lukashenko.

– En femtedel af pengene vi skænker til sport, spenderes på en enkelt sportsgren (ishockey) – og vi savner resultater. I stedet for at være stolte over vort lands farver og flag, skammer folk sig over holdet. Der findes ingen vilje, holdånd eller indviduelle færdigheder, konstaterer præsidenten.

Og så kan spillerne på det hviderussiske landshold lige så stille gå hjem og tænke over den…