Hviderusland får mere nordamerikansk forstærkning

En af Danmarks traditionelle konkurrenter lige under verdenstoppen har forstærket sig yderligere frem mod VM i Moskva i 2016 og vel ikke mindst den vigtige kvalifikation til OL, der spilles i Minsk i september. Det er Hviderusland, det drejer sig om.

Hviderusserne har tidligere forstærket sig med spillere som målmanden Kevin Lalande og forwarden Geoff Platt. Begge står med dobbelt statsborgerskab, men på det seneste er det altså kun Lalande, der har været med i Hvideruslands VM-trup.

Nu får han formentlig ekstra konkurrence i målet, for for nylig sagde den nuværende Dinamo Minsk-målmand Jeff Glaas nemlig ja tak til hviderussisk statsborgerskab, skriver Belarus News.

Han har spillet syv sæsoner i KHL, og har tidligere været målmand (2004/05) for det canadiske junior 20-landshold. NHL-gennembruddet er dog ikke kommet, og han bliver formentlig heller ikke klar til den kommende sæsons turneringer for Hviderusland.

Det gør til gengæld en af KHL’s for tiden stærkeste backer. Nick Bailen – også Dinamo Minsk – er for tiden den mest scorende back i hele KHL med 31 point i 39 kampe. Amerikaneren spillede i sidste sæson også en dominerende rolle hos Dinamo Minsk og i KHL, men har dog “kun” erfaring fra den finske Liiga og AHL. Han er ikke draftet, men ligner alligevel en solid forstærkning for Hviderusland.

Bailen har tidsnok fået hviderussisk statsborgerskab – også i følge Belarus News – til at spille VM i 2016 og dermed også OL-kvalifikation, hvor Danmark og Slovenien foreløbig er modstanderne.