Hustruvold koster russisk stjerneback World Cuppen

Dommen for hustruvold bliver dyr for den russiske stjerneback, Slava Voynov, der nu kan kysse deltagelsen i den kommende World Cup farvel som en direkte konsekvens af sin voldsdom.

I juli 2015 fik den 26-årig russer en dom på 90 dages betinget og tre års ubetinget for sit overfald på sin bedre halvdel.

Voldsepisoden fandt sted efter en fest med andre Los Angeles Kings-spillere, hvor Voynov tog kvælertag på sin kæreste, Marta Varlamova, slog hende, så hun skulle syes med otte sting, og skubbede hende ind i et tv.

Da myndighederne indledte efterforskningen ovenpå episoden suspenderede NHL den russiske back – før hans klub, Los Angeles Kings, tog handling. Den dobbelte Stanley Cup-vinder valgte efterfølgende frivilligt at rejse hjem til Rusland, men NHL-karantænen står stadig ved.

Den vedvarende karantæne kommer i spil igen, da det er NHL – og ikke IIHF, der arrangerer World Cuppen, så trods bønner fra det russiske ishockeyforbund, kommer Voynov ikke med til World Cuppen i Toronto. Den ledige backplads går i stedet til Tampa Bay Lightnings Nikita Nesterov.