Hovedsikringen gik for Rungsted, tredje nederlag i træk

Foto: iShoot.dk

Rungsted Seier Capital-Frederikshavn White Hawks 2-4 (0-0,2-2,0-2) Sikke en aften i Rungsted. De tilskuere, der mødte frem og holdt hele vejen, fik en vældig lang ishockeyaften serveret på grund af en smeltet hovedsikring i Bitcoin Arena.

Kampen gik i gang med lidt over to timers forsinkelse, da en generator-lastbil kom fra København og sikrede, at Frederikshavn ikke skulle tage den lange tur forgæves. 

Ishockey blev der spillet, og det blev en første periode, hvor de to hold tydeligvis lige skulle i gang efter den lange ventetid. Der var ikke mange store chancer i en “glidende” første periode uden scoringer.  

Tyler Fiddler havde en kæmpe mulighed for at bringe Rungsted foran 1-0 i begyndelsen af anden periode, men en langstrakt arm fra galansky fik reddet i sidste øjeblik .

I stedet bragte Christopher Frederiksen gæsterne foran. Det var i det 28. minut, og derefter gik frem og tilbage i højt tempo med masser af tre mod to og to mod en-situationer. Rungsted havde fem mod tre uden at score, men lige som gæsterne blev fuldtallige, fik Tim Daly frit spil på bageste stolpe.

Tim Daly var på plads ved endnu en powerplayscoring efter samme recept og efter 33 minutter var topholdet foran. Nøjagtig på sirenen – og ganske kontroversielt, for det virkede som om den havde lydt – fik Frederikshavn udlignet i tiden 40:00. Det var David Friedmann, der fik scoret sit forløsende første mål for Frederikshavn, da han skovlede pucken ind til store protester fra Rungsted-lejren. 

Frederikshavn fik en hurtig scoring og en 3-2-føring at forsvare efter en hurtig scoring i tredje periode. Det var Evan Jasper, der scorede for gæsterne foran 1003 tilskuere i det nordsjællandske. 

Derefter forsvarede nordjyderne med kløgt. Det sidste mål kom godt en halv time før midnat i tomt bur og dermed kunne White Hawks ånde lettet op og notere den første sejr efter seks nederlag på stribe.

Rungsted har tabt tre kampe i træk for første gang i sæsonen og er nu kun fire point foran SønderjyskE i toppen. Bliver der alligevel kamp om førstepladsen i grundspillet?