Højdramatisk topopgør i Frederikshavn

Foto: Jan Korsgaard

Frederikshavn White Hawks-Esbjerg Energy 4-3 (1-1,1-0,1-2) 1-0 (Af Michael Eriksson Kristensen) Et stort slag i Scanel Hockey Arena her til aften, hvor der var masser af dramatik på den ene og den anden måde. Det hele blev afgjort i en anspændt atmosfære parterne imellem, da hjemmeholdet vandt efter godt to minutter i den forlængede spilletid.

Første periode bar præg af to hold, der havde stor respekt for hinanden. Man gav ikke helt los fremad banen i de første tyve minutter, hvilket også satte sit mærkbare bevis på chancerne.

Helt uden chancer var vi dog ikke i Scanel Hockey Arena, hvor især Sune Hjulmand var farlig for gæsterne.

Han havde to fornuftige tilbud i starten af kampen, hvor det første røg forbi George Sørensen, mens det andet blev et lidt mere forkølet et af slagsen.

Hos høgene var der offensive aktioner af Thomas Søndergaard, der viste vilje og havde et par muligheder mod Frazee i Esbjerg-buret. Den måske bedste back i Metal Ligaen i øjeblikket, Tim Kunes, havde også sneget sig med helt op hvor det er sjovt, og hans afslutning havde nær snydt landsmanden Frazee.

Med fem minutter tilbage af første periode kom der endelig noget at glæde sig over hos hjemmeholdets publikum. Et godt høge-angreb blev afsluttet af Jacob Dahlström, der bragte White Hawks i spidsen af topopgøret i Vendsyssel.

I de sidste par minutter af perioden burde Esbjerg have bragt balance i regnskabet. Pistilli havde i to omgange et par store muligheder. Det samme havde Tyler Gron, men canadierens målnæse svigtede foran den danske landsholdskeeper. 1-0 efter 20 minutter.

Hvis man skal sætte en overskrift på anden periode kan den passende lyde således. ”Oprør i Scanel Hockey Arena”.

Vi skal knap otte minutter ind i perioden. Hjemmeholdet er i overtal, hvor Robin Bergman missede en pasning. Den gav Brock Nixon frit løb mod høgenes bur, med en Niclas Edman halsende efter sig.

Svenskeren lavede en afventende udvisning i forsøget på at stoppe Nixon, der afsluttede på George Sørensen. Der blev fløjtet for blokering, og de sædvanlige skærmydsler foran mål blev hurtigt overstået af hurtige linjedommere.

Nu kommer så det spøjse i den situation. Alle afventede Edmans tur i udvisningsboksen, men i stedet for dømte hoveddommer Søren Reis mål til gæsterne. Pucken var danset over stregen i al ubemærkethed, men hjemmeholdets protester var voldsomme, da de mente, der var fløjtet for blokering inden da.

Kaptajn Mads Bech var rystende uenig med hoveddommer Reis, og hele Scanel Hockey Arena havde den store pibekoncert fremme. De voldsomme protester hjalp dog ikke, og 1-1 på storskærmen var en realitet. Spændende bliver det at se White Hawks Web TV i morgen tidlig, hvor de smider målene på deres hjemmeside.

Det gav lidt mere gang i den på og uden for isen, og nu kunne man for alvor se det var en topkamp, vi var vidne til. Nærkampene fik en tand mere, og dommerne blev hver eneste gang gjort det mindste opmærksom, hvis hjemmepublikummet mente der skulle være en udvisning til udeholdet.

En scoring fik vi i slutningen af perioden, da den nye svensker Robert Carlsson sendte et projektil afsted fra blue line. Det overraskede fuldstændig Frazee, der betød 2-1 føring til hjemmeholdet inden tredje periode.

”Du Gamla du Fria” kan de synge med på i Frederikshavn. Den svenske nationalmelodi er ikke sådan at komme udenom i det nordlige hockey-Danmark, og i starten af tredje periode fik vi aftenens tredje svensker mål for White Hawks.

Marcus Olsson var afretteren af et fornemt angreb assisteret af Dahlström og Tim Kunes. Kort efter var det tæt på 4-1, da Thomas Søndergaard var uheldig med en afslutning der prellede af på overliggeren.

Der var gang i den i begge ender nu, og med 12 minutter igen kunne Esbjerg reducere, da Tyler Gron stod klar til at smække skiven ind bag George Sørensen.

Esbjerg pressede på for alvor i den resterende del af kampen, og det gav bonus med to minutter igen, da Pistilli rettede et skud af inde foran mål. Det var svært at se, om den i virkeligheden gik direkte ind fra Anders Krogsgaards skud, men canadieren blev i første omgang noteret for scoringen.

Dramatikken var på ingen måder ovre. Blot 20 sekunder senere fik hjemmeholdet tilkendt et straffeslag, men Jacob Dahlström misbrugte det store tilbud til at bringe White Hawks foran. Kort efter kom Esbjerg i overtal, men den største chance i den forbindelse tilfaldt igen den hurtige svensker Dahlström, der dog kom lidt skævt ind i afslutningen.

Det hele blev afgjort to minutter inde i overtiden, da Mads Larsen scorede til 4-3 for hjemmeholdet. Det med to spillere i overtal i den dramatiske afslutning i Frederikshavn.

Pistilli og Hjulmand var de bedste for aftenens tabere, mens svenskerne Dahlström, Olsson og keeper George Sørensen var de bedste for White Hawks i topopgøret.