Højdramatisk aften og 3-2-sejr til Frederikshavn mod Rungsted

©iShoot.dk

Frederikshavn White Hawks-Rungsted Seier Capital 3-2 (0-0,2-1,1-1) 

White Hawks hentede her til aften en 3-2 sejr på hjemmebane i semifinaleserien mod Rungsted. En fremragende match, hvor høgene var skarpest i en chancerig forestilling. Til sidst i opgøret havde mange White Hawks fans bange anelser, med Metal Final 4 finalen i hukommelsen, men de red stormen af og lod sig hylde som vindere.

Et rasende tempo blev vi vidne til i første periode, hvor der til tider blev spillet lidt hurtigere end spillerne kunne være med. Chancer havde vi en del af, hvor Mattias Persson havde den største, men han misbrugte det straffeslag han blev tilkendt efter fem minutter.

At Rungsted vandt grundspillet er ingen tilfældighed. Hvor er det en nydelse at se hvordan de med største lethed finder hinanden på isen, og hele tiden skaber chancer. Det giver sommetider bagslag den anden vej, og det var det ved et par gange i første periode. Cam Spiro fik således en friløber mod hans holdkammerat fra sidste sæson, Thomas Lillie, men sønderjyden i Rungsted buret reddede på fornemste vis. Der var også en løs chance til Mikkel Bertelsen direkte fra banden, men den unge forward fik ikke rigtig træf på pucken.

Robin Bergman og Nikolaj Rosenthal havde også gode muligheder for gæsterne, i en tempofyldt periode der ikke tog længe at afvikle. Det var fornøjeligt at være tilskuer til, mens man nok i de to trænerbokse har været anderledes utryg ved de chancer det blev til for den anden part.

Det var 0-0 efter en hæsblæsende første periode.

Der skulle dog kun gå 40 sekunder af anden periode, inden vi havde aftenens første scoring. I powerplay gjorde hjemmeholdet det til 1-0, da Cam Spiro drev pucken flot frem. Han fandt Christopher Frederiksen, der sendte pucken mellem benene på Lillie.

Det var fortsat utrolig livligt med en masse muligheder i begge ender. Stemningen i Nordjyske Bank Arena var helt formidabel igen i aften, og vendelboerne er ved at få opbygget en rigtig god fankultur.

De kunne juble over en 2-0 scoring efter små seks minutter i den midterste periode. Det var William Boysen der fandt en fremadstormende Radim Piroutek, og han fik stokken på pucken før Lillie greb ind, og smed den højt ind i netmaskerne. Radim Piroutek skrev sig hermed ind i historiebøgerne i White Hawks – Rungsted playoff serier med den scoring. Den får nok ikke helt samme plads som farmand for år tilbage, da han afgjorde rekordkampen i syvende periode samme sted mellem de to hold. Rekorden står endnu, og mon ikke farmand Piroutek har anerkendende skulderklap til sønnike efter den her scoring.

Det var nær blevet 3-0 kort efter, men Lillie leverede en fremragende redning på Christopher Frederiksens forsøg. Fem sekunder efter den redning havde Mattias Persson et skud på overliggeren nede ved Galansky. Det vidnede meget godt om begivenhedernes gang i aftenens anden semifinale.

Som perioden skred frem blev Rungsted mere og mere toneangivende. De fik lagt flere store tryk ned mod høgenes mål, og at Rosenthal ikke fik reduceret er en gåde, da han i to forsøg blot skulle skubbe pucken ind over stregen.

Presset bare steg og steg, og i de sidste to minutter lignede det ren powerplay fra nordsjællændernes side. Hjemmeholdet kunne ikke få ekspederet pucken væk når de havde chancen, og med otte sekunder igen satte Marcus Olsson en styring ind der snød Galansky, og så kunne Rungsted gå til pause med en vigtig reducering i bagagen. 2-1 efter 40 ekstremt underholdende minutter.

Det skal siges at Rungsted havde tre meget medlevende supportere med til Frederikshavn. Tre unge damer gav den gas i udebaneafsnittet, og havde deres helt egen fest. Herligt med disse engagerede supportere i alle klubber, der rejser landet tyndt de her dage.

Bumagin var storspillende igen i aften for høgene. Han havde et par gode muligheder i begyndelsen af tredje periode, men det blev lige ved og næsten for russeren. Det gjorde det ikke for Dale Mitchell, da han tog chancen fra back-positionen. Pucken strøg mellem venner og fjender, for til sidst at passere en prisgivet Thomas Lillie i gæsternes bur.

Der blev virkelig kriget i aftenens opgør, hvor hver eneste tackling blev sat. Dommerne havde en god linje, hvilket var et slutspil værdigt. Flot dommerarbejde!

Med godt otte minutter tilbage kom Rungsted med en reducering. Pucken dumpede pludselig ned foran Marcus Olsson, og han hamrede den ind i kassen via overliggeren. Fornem scoring af svenskeren, og pokkers spændende i Nordjyske Bank Arena.

Santeri Suistio måtte tidligt i bad, da han modtog en game for spearing med under to minutter tilbage af tredje periode. Tyler Fiddler røg ud i to minutter i samme sekvens. Det benyttede Hjalmarsson til at tage Lillie ud af målet. Det bragte ikke yderligere mål med sig, men Mattias Persson var lige ved at udnytte et katastrofalt pucktab af Frederikshavn kort før tid.

Næsten et deja-vu af pokalfinalen, hvis Persson havde scoret, men Galansky fik det yderste af skinnen på og reddede nordjyderne. De næsten 1900 supportere kunne ånde lettet op og levere et jubelbrøl som tegn på 1-1 i serien.