Hockey Camp lå lige til højrebenet

Jens Maul med sit "Beer League"-hold Those Guys, hvor han var fast man, mens han boede i Canada. Han står som nummer tre fra højre i bageste række. Snart er han klar til Hockey Camp i Herning under VM 2018.

Jens Maul er kommet “direkte fra Canada” til Danmark og glæder sig til at overnatte i Hockey Camp Herning sammen med sine tre gode venner

Hockeyfeberen er stille og roligt begyndt at bryde ud i Danmark.

Slutspillet er i gang, og VM på hjemmebane venter lige om hjørnet. Også for Jens Maul, der netop er vendt hjem fra tre år i ishockeyens moderland, Canada.

Her har han været udstationeret som kvalitetschef hos Arla, hvor han har spillet motionshockey – eller “Beer League” – som det populært kaldes i Canada. Han har oplevet canadisk ishockeykultur på nærmeste hold og mærket canadiernes passion for ishockey i hverdagen, foran tv-skærmen og i det hele taget i tilværelsen.

– I Toronto-området, hvor jeg var, var der groft sagt ishockeybaner på hvert gadehjørne, og i det kompleks, hvor vi spillede, var de fire ishockeybaner booket fra morgen til sen aften, siger Jens Maul, der selv spillede for holdet “Those Guys”. 

– De kalder det Beer League og motionshockey, men der sker virkelig noget med canadierne, når pucken bliver droppet. Kropskontakt er forbudt i Beer League, men der bliver altså spillet lige til grænsen. De VIL vinde, tilføjer han. 

Med den baggrund og tre år i Canada var det oplagt at tage til Herning for at se kampen mellem Danmark og netop Canada, når VM kommer til Jyske Bank Boxen og Royal Arena. 

– Vi er fire gutter, der skal se Tyskland-USA og Danmark-Canada. For mig er det et oplagt valg, for Danmark-Canada er en helt specielt kamp. Hvis Danmark nogensinde skal kunne gøre noget i en kamp mod Canada, så måske på hjemmebane og med et kæmpe rygstød fra publikum.

– Samtidig er det en oplagt mulighed for en god dag med vennerne i Herning, siger Jens Maul. 

Hotellerne i Herning har længe været booket op, men så faldt en af Jens Mauls venner over muligheden for at bo på Hockey Camp i MCH Messecenter Herning. 

– Vi blev hurtigt enige. Det kunne ikke være meget bedre og nemmere. Kampen begynder sent, man skal måske have “en til næbbet” og hygge sig, så det er oplagt med overnatning. Hockey Camp ligger tæt på Jyske Bank Boxen, priserne for overnatning er helt i orden, så vi har bestilt to rum med to senge hver. Vi glæder os allerede. Det er virkelig en god mulighed med de her rum. Hockey Campen lå lige til højrebenet for os, siger Jens Maul. 

– Vi er en flok gutter, der ikke ses alt for tit, så jeg regner med, at vi får en rigtig god og hyggelig aften – både i Jyske Bank Boxen og Hockey Campen, lyder det fra den passionerede ishockeyfan, der som ung har spillet ishockey i Aalborg – og nu gør sig på motionsholdet i Aarhus. 

Ovenstående er sponsoreret indhold – læs mere om Hockey Camp Herning lige her: