Hjernerystelser: Test begejstrer Lassen

Stefan Lassen blev for nylig syet med ni sting. Lidt forslået. Foto: Jan Korsgaard

Hjernerystelser har i den grad været på dagsordenen i både international og dansk ishockey i de seneste sæsoner, og for et par uger siden gik det også ud over Finlands-proffen Stefan Lassen. Han kom skævt ind i en tackling og blev ramt hårdt.

Lassen sad ude i to kampe med en hjernerystelse og måtte sys med ni sting tværs over ansigtet.

En hård medfart for Lassen, der til gengæld har opdaget en helt ny metode til at spore, hvor voldsom hjernerystelsen er. En metode, Stefan Lassen er meget positiv omkring.

– I begyndelsen af sæsonen tester ligaen heroppe alle spillere. Vi arbejder med balance, koordination og hukommelse og skal for eksempel se, hvor længe vi kan stå på forskellige ting. Det hele bliver lagt sammen, og man ender med et personligt resultat, forklarer Stefan Lassen FACEOFF-online.dk.

– Når der så er en mistanke om hjernerystelse, tager man testen igen og sammenligner med de oprindelige tal fra begyndelsen af sæsonen. Det er en utrolig god indikator for, hvor langt man er i forløbet.

Stefan Lassen fortæller, at testen er langt mere konkret end, hvis en læge bare spørger, ”hvordan man har det”.

– Det er så svært med hjernerystelse. Den ene dag kan du have det godt, næste dag har du det rigtig skidt. Testen giver et mere konkret svar, og er derfor en fin metode. Og så koster den kun 50 Euro pr. mand. De penge er givet godt ud.

Kan man overføre idéen til Danmark?

– Det mener jeg bestemt. Med al den fokus der er på hjernerystelser og den risiko, der er for at komme for tidligt i gang, så er det en rigtig god idé, siger Stefan Lassen til FACEOFF-online.dk.