Hjernerystelse tvinger NHL-back til at stoppe

Foto: Bridget Samuels

Hjernerystelser og senfølgerne efter dem er en af de varmeste kartofler i NHL i disse år. Nu må endnu en spiller indstille sin ishockeykarriere som følge af en hovedskade.

33-årige Keith Ballard offentliggjorde onsdag, at han lægger skøjterne på hylden, fordi han har erkendt, at han nok aldrig bliver i stand til at vende tilbage til isen igen. Annonceringen af karrierestoppet kommer præcis et år efter, at den amerikanske back spillede sin seneste kamp.

Keith Ballard fortæller til Minnesota-avisen The Star Tribune, at hans hovedpine ikke har været så slem i de seneste måneder, som den var tidligere, men at han stadig mærker en række senfølger efter den hjernerystelse, der ramte ham for et år siden.

– En dag legede vi tik med børnene udenfor, og jeg blev meget svimmel og fik en slem hovedpine. Jeg blev nødt til at lægge mig ned, og det virkede til at fremprovokere andre følger. En dag kløvede jeg træ, og det blev jeg også pludselig nødt til at stoppe med, fortæller Keith Ballard, som nåede at spille 604 NHL-kampe, til avisen.

– Jeg ønskede ikke at trække mig tilbage på nuværende tidspunkt, men med det større billede i hovedet var det en no-brainer. Du ser mange atleter, som har store problemer i lang tid, og jeg ønsker ikke, at det skal være mig. Jeg vil leve et sundt liv og være der for min kone og mine børn, siger Ballard om karrierestoppet.

Keith Ballard nåede at spille for Phoenix Coyotes, Florida Panthers, Vancouver Canucks og sin hjemstavnsklub Minnesota Wild i løbet af sine ti sæsoner i NHL. Højdepunkterne i karrieren var, da han scorede i sin første NHL-kamp for Phoenix med Wayne Gretzky på trænerbænken, samt da han nåede Stanley Cup-finalen med Vancouver i 2011.