Hjernerystelse: Marie Henriksen ude på ubestemt tid

Da Herlevs og kvindelandsholdets kaptajn, Marie Linander Henriksen, den 10. september blev fældet i en kamp mod rivalerne fra Hvidovre og røg med hovedet i isen, troede hun ikke, det skulle blive startskuddet til en længere pause fra ishockeyen.

Godt nok var hun groggy og desorienteret i momentet, men spillede videre efter en kort og var endda med i kampens afgørende mål. Lidt fortumlet, men glad, forlod hun hallen uden at tænke nærmere over faldet og konsekvenserne.

Fire dage efter kom de typiske symptomer på hjernerystelse: Kvalme og hovedpine. Marie Linander Henriksen troede først, det var influenze, eftersom symptomerne først kom så mange efter uheldet, men et lægebesøg indikerede noget andet.

Lægen slog fast, at der var tale om en “lille hjernerystelse”, men det har senere vist sig, at den slet ikke var så lille endda. Her, ni uger senere, sidder Marie Linander Henriksen stadig ude på grund af hjernerystelsen, som ikke blot er gået ud over hockeyen, men også det civile liv. Hun er stadig sygemeldt.

– Jeg døjer stadig med hovedpine, når jeg er sammen med andre mennesker mere end et par timer, eller hvis jeg læser i en halv time eller får pulsen.

– Neurologen sagde, at jeg godt kunne regne med, at hjernen skulle hvile og have plads til at hele endnu måned eller to. Måske kortere tid. Måske længere tid. Jeg prøver at tage en dag ad gangen. Det er virkelig frustrerende og uhåndgribeligt på samme tid, siger Marie Linander Henriksen til FACEOFF-online.dk.

28-årige Marie Linander Henriksen har gennem mange år været en stor profil i dansk kvindeishockey og er mangeårig kaptajn for landsholdet. Hun håber at komme tilbage inden længe – både i det civile liv og på isen.

– Jeg har hele tiden troet, at jeg ville blive klar igen i en fart – og hele tiden tænkt “at næste uge er jeg klar til at arbejde igen”. Men det går stadig op og ned med gode og dårlige dage. Jeg kan dog mere end for en måned siden, men det går alt for langsomt, siger Marie Linander Henriksen.