Hjernerystelse koster Ole-Kristian Tollefsen karrieren

Ole-Kristian Tollefsen har aldrig været den mest populære fyr blandt danske ishockeyfans- og spillere, men den skæbne, som er overgået den norske landsholdskaptajn er ikke nogen velundt.

Et uheld under træningen i Tollefsens klub Färjestad tilbage i februar 2017 gav nordmanden en hjernerystelse og trods ihærdige forsøg på at komme tilbage, er det aldrig lykkedes for den hårdføre back at genvinde helbredet og vende tilbage til ishockeyen.

Nu gælder det den civile tilværelse og familien. Det har Ole-Kristian Tollefsen besluttet efter lange samtaler med Färjestads lægestab, familien og vennerne i og uden for hockeymiljøet.

– Jeg er ikke længere hockeyspiller, siger Tollefsen til klubbens hjemmeside og fortæller, at det har kostet store mentale kræfter at erkende beslutningen. 

– Jeg græd, da jeg forklarede børnene ved middagsbordet, at far ikke er hockeyspiller længere. Jeg brød sammen græd bare. Det gjorde vi alle, siger Ole-Kristian Tollefsen. 

Han har været mangeårig anfører for det norske landshold og aspirerede på et tidspunkt også til at blive fast NHL-spiller med to hele sæsoner i Columbus. Derefter fik han dog ikke bidt sig fast og forfulgte i stedet en europæisk karriere. 

Som 33-årig er Tollefsen altså nu tvunget til at stoppe.