Hjem til Stockholm: Robin Bergman stopper karrieren

Foto: Jan Korsgaard

– Den perfekte måde at slutte karrieren på. 

Sådan sagde Robin Bergman til Rungsted Seier Capital TV under guldfesten i går, hvor han slog fast, at karrieren nu er ovre.

Dermed er det farvel til en af de mest markante svenskere nogensinde i den danske liga.

Lynhurtige Bergman sluttede med at score det afgørende mål i den afgørende DM-finale og fik dermed en skøn revanche for nederlaget i kamp syv i 2013. Dengang spillede han for Frederikshavn mod SønderjyskE. 

Bergman kom til Danmark i 2011/12, hvor han blev hentet af AaB Ishockey. Året efter skiftede han til Frederikshavn og med et par afstikkere til Norge og England – Lillehammer og Coventry – forblev han i det nordjyske i tre sæsoner. 

Derefter blev han hentet til Rungsted, hvor han i denne sæson klikkede fuldstændig perfekt med landsmændene Marcus Olsson og Mattias Persson. De tre var blandt ligaens farligste kæder i hele sæsonen og stod altså for det afgørende mål.

Nu skal Robin Bergman og familie hjem til Stockholm igen, hvor det hele begyndte i Hammarby. Siden 2006/07-sæsonen har Bergman været “rejsende i ishockey” og nu skal den 30-årige hurtigløber i gang med den civile tilværelse.