Historisk: Slut med canadisk NHL-dominans

For første gang nogensinde har mere end halvdelen af spillerne i NHL ikke canadisk pas. Det viser en ny opgørelse fra TSN.

Der er blevet skrevet historie i de første uger af NHL-sæsonen. 680 spillere har været i aktion i verdens stærkeste ishockeyliga i de første to uger af 2015/16-sæsonen, og for første gang i NHL’s 98-årige historie, er mere end halvdelen af dem ikke canadiere.

En opgørelse fra TSN viser, at 49,7 procent af de 680 spillere kommer fra ishockeyens moderland, Canada, som altid har været storleverandør af spillere til NHL. Andelen af canadiske spillere har ikke tidligere været så lav. I sidste sæson var 51,8 procent af NHL-spillerne fra Canada.

Andenpladsen på listen indtages af USA, som er hjemland for 24,2 procent af denne sæsons NHL-spillere. Sverige er treer på listen, for efter flere sæsoner med fremgang i antallet af svenskere i NHL, har hele 9,8 procent af spillerne nu svensk pas.

0,8 procent af de spillere, der har spillet i NHL i denne sæson, kommer fra Danmark. Det placerer os på en flot tiendeplads på listen foran lande som Østrig, Frankrig, Letland og Norge. Hvis eksempelvis Nicklas Jensen og Oliver Bjorkstrand kommer på isen i NHL, vil Danmark stryge forbi Tyskland og Schweiz og rykke op på en ottendeplads.