Herning vinder og øger efter dramatisk affære

Herlev Eagles-Herning Blue Fox 3-6 (1-0, 0-2, 2-4): Fjerde kvartfinalebrag mellem Eagles og Blue Fox fredag aften i DFDS Seaways Arena, der endnu en gang var feststemt med mange tilskuere og god stemning.

Herlev spillede en fantastisk første periode og kom også foran. Men Herning kæmpede sig langsomt ind i kampen og med fire scoringer i tredje periode blev tingene afgjort. Matchen bød på et hav af udvisninger til begge hold. Ond stemning og enorm tænding på. Dramatik hele vejen rundt. Herning er dermed foran 3-1 i kampe i kvartfinaleserien inden femte match på søndag.

Herlev med flot åbning på matchen. Ørnene med stor fart og intensitet i spillet. Og den gode start blev udnyttet allerede efter små tre minutter, da Brett Thompson strøg ind i slottet midt for mål. Han øjnede chancen og sendte pucken sikkert ind bag Simon Nielsen i Herning-målet.

Hjemmeholdet fortsatte med at dominere i især de første 10 minutter. God energi godt båret på vej af et oplagt hjemmepublikum i Ørneborgen.

Over halvvejs i perioden fik Herning mere fat, men hjemmeholdet spillede med stort overskud og lukkede godt ned for gæsterne. De gulblusede gæster havde svært ved at producere kvalificerede chancer på Evan Mosher i Herlevs mål.

I to omgange havde Herlev chancen i powerplay, men der manglede lidt, før det kunne blive til scoring. Især i det andet powerplay, hvor der end ikke blev etableret et pres.

I slutsekunderne fik Herlev en udvisning, men det ændrede ikke på billedet, at JP MacCullums tropper havde leveret flotte 20 minutter i Ørneborgen. Måske en af de bedste perioder i lang tid. Smal og fortjent føring til Herlev.

Herning fik mere fat i anden periode, men Herlev bestemt stadig godt med i kampen.

Efter lidt over fire minutter kom Herlev i powerplay, men det var gæsterne helt ligeglad med. De slog straks kontra, og så kunne Jan Dalecky udligne til 1-1 fra kort hold efter en to mod en-situation. Flot undertalsmål af Herning.

Spillet var meget lige hen over midten af perioden, men uden at der blev skabt de helt åbne scoringsmuligheder. Kampens største chance tilfaldt Erik Johansson, men han missede på et ellers halvtomt mål kort fra mål. Stort suk fra de mange Herlev-tilskuere denne aften.

Bedst som spillerne mentalt var gået til pause, slog Herning til. Gæsterne udnyttede en stor blunder hos hjemmeholdet, og det udnyttede Branden Gracel ved at liste pucken ind bag Evan Mosher med ét sekund igen. Køligt udnyttet af Herning, der dermed var foran med et enkelt mål inden tredje periode. Og Herlev straffet for deres uopmærksomhed.

Herning, der havde spillet sig til mere puckbesiddelse i de midterste 20 minutter. Herlev dog med de største og fleste chancer – også i anden periode.

I tredje periode blev styrkeforskellen i den grad demonstreret. Herning øgede til 4-1 inden for de første 68 sekunder. Først Lasse Lassen, der udnyttede en Herlev-fejl bag eget mål, og dernæst Toni Kallela.

Herefter var der et hav af udvisninger til begge hold. Kampen udviklede sig til ond stemning på isen og slagsmål mellem flere spillere. Der var blandt andet game misconduct-straffe til Mikkel Ankjær Nielsen og Victor Andersen. I samme situation røg der litervis af øl ned over spillerne, som sloges lige foran Herlevs fans.

Branden Gracel øgede til 5-1 efter 10 minutter, inden Herlev fik reduceret to gange. Brett Thompson og Frederik Bjerrum fik pucken ind bag Simon Nielsen, og så var der et øjebliks spænding med tre minuttet igen af den dramatiske slutspilskamp.

Herning svarede dog hurtigt igen, da Markus Jensen et minut senere definitivt lukkede kampen med scoring til 6-3.

Sikker og solid sejr til midtjyderne, der hermed er foran 3-1 i kampe i kvartfinaleserien. Herlev spillede en flot, flot indledning på kampen, men det var ikke nok mod de snu ræve. Fejl og udisciplineret spil kostede for ørnene, der havde flot opbakning af fansene i denne match. Ligesom cirka 60-70 medrejste Herning-fans også støttede deres hold i stor stil.