Herning var 20 sekunder fra – Brinkmann helten i overtid

Foto: Jan Korsgaard

Herning Blue Fox – Aalborg Pirates: 1-2 (0-0)(0-0)(1-1)(0-1)

Et aggressivt Aalborg-hold indledte kampen med en høj forechecking og fysisk betonet spil. Alligevel noterede Morten Poulsen sig for kampens første store chancer, men delvist alene med Ronan Quemener fik han ikke løftet baghånden over franskmanden.

Et forrygende skifte af Jonathan Brinkmann og gæsternes fjerdekæde kastede Piraternes første rigtige pres af sig, men den anden vej var Patrick Madsen væsentligt farligere i et kontrastød.

Blue Fox fulgte så småt med på det fysiske spil, og havde indtil nu ikke samme flow i deres opspil som tilfældet var i Aalborg senest.

I løbet af sæsonen har publikum adskillelige store defensive blundere, og både Sebastian Brinkmann og Martin Højbjerg var tæt på at straffe det på måltavlen. Stærkt spil af Simon Nielsen.

En veloplagt Morten Poulsen skabte fuore i gæsternes zone på ny, og Lasse Lassen var uhyre tæt på at sætte åbningsmålet kort efter. Rigtig god playoff hockey.

Powerplay til Herning med små fem minutter tilbage af første periode, men Blue Fox for langsomme til at få sat spillet op og chancen løb ud i sandet.

Thomas Spelling havde en kæmpe chance mod slutningen af perioden, men de to hold var fortsat status quo efter 20 minutters hæsblæsende ishockey.

Skyttegravene i Herning

Dramatisk start på anden periode hvor Mikkel Højbjerg slog ud med staven og ramte en kurrende Lasse Lassen i ansigtet. Dommerkvartetten skønnede dog, at der ikke var udvisning.

Generelt fik spillerne lov til at gå til stålet og også lige til stregen. Det skabte et herligt flow i kampen, men gav også indtryk af, at tingene let kunne eksalere.

De store chancer lod vente på sig i anden periode, og ingen af de to hold kunne tilkæmpe sig et overtag i kampen. Den første scoring i kampen ville blive uhyre vigtig.

Lasse Lassen fik hjemmeholdets første udvisning i kampen, og Simon Nielsen måtte arbejde hårdt for at holde Spelling og Co fra fadet.
Mikkel Højbjerg måtte samme vej kort efter, men Blue Fox fik igen ikke tilstrækkeligt ud af deres tid i powerplay.

Lindsay Sparks fik en noget tynd udvisning for høj stok, og den blev endda takseret til to plus to minutter. Blue Fox forsvarede sig forbilledligt og fik ryddet zonen en håndfuld gange. Resten tog Nielsen sig af.

Stemningen blev ikke bedre i hallen da yderligere et par kendelser ikke gik hjemmeholdets vej, men stillingskrigen blev yderligere intensiveret.

Dramatisk afslutning

Herning og Aalborg gav sig ikke, og det var efterhånden svært at pege på en eventuel målscorer i denne drabelige dyst.

Et lille momentum kunne spores hos hjemmeholdet, mens det kun blev til enkelte målchancer i begge ender. Herning udviste en lidt større vilje i duellerne, og med præcis 9:45 tilbage på uret kom forløsningen.

Lauri Taipalus fandt Thomas Andersen med en smart pasning, og i to omgange lykkedes det den vævre tekniker at prikke pucken i mål. 1-0 til Blue Fox.

Herning var herefter i pæn kontrol med kampen. Zonen blev ryddet konsekvent og Pirates havde mere end svært ved at låse op for en kompakt defensiv.

Victor Panelin-Borg havde et godt hug fra distancen, men tiden fortsatte med at arbejde for rævene. Med 1:46 tilbage på klokken trak gæsterne Quemener ud af målet og indledte et tungt pres på værterne.

Med bare 19 sekunder tilbage lykkedes det så også for piraterne at få udlignet. Mikkel Højbjerg kunne slå pucken i kassen tæt under mål, og dermed var overtid en realitet på heden. Hård skæbne for Blue Fox, men flot comeback af Aalborg.

Aalborg hjemtog fordelen

Fire mod fire på ubestemt tid er som bekendt formatet i playoffs, og en udvisning til hvert hold gav spil i tre mod tre.

Aalborg syntes umiddelbart at have taget momentum med ind i overtiden, og Mikkel Højbjerg havde også en stor chance tæt under mål.

På en hurtig kontra lykkedes det så Pirates at fuldbyrde comebacket da Sebastian Brinkmann fandt hullet mellem benene på Nielsen, og afgjorde den nervebetonede affære i Herning. Dermed er stillingen nu 1-1 i serien.