Herning tog sikkert første stik mod Rungsted

Herning Blue Fox – Rungsted Seier Captial: 5-1 (1-0, 2-0, 2-1)

Favoritterne fra Herning kunne glæde sig over et comeback til Anders Poulsen, og der var såmænd også blevet fundet plads til en gammel kending i skikkelse af Mathias Pedersen. Rungsted måtte endnu engang undvære Mikael T. Christensen og igen Robin Bergman, der ellers var med i kamp syv mod Rødovre. 

Blue Fox smed som den eneste kamp i serien mod Herlev netop den første hjemmekamp, og mon ikke gæsterne ville forsøge at køre videre i samme gear og måske lukrere på den lidt længere kamppause hos Herning?

Thomas Andersen noterede sig for den første reelle chance i kampen, da han brugte sin fart og også viste styrke i nærkampen med sin oppasser. Kevin Lindskoug, der stod yderst stabilt i serien mod Rødovre, var dog på plads i gæsternes mål. Et fokuspunkt for gæsterne inden denne serie må være disciplinen, men alligevel tog Brendon Nash relativt tidligt kampens første udvisning.

Patrick Madsen var tæt på at nå over en lidt tilfældig puck inde omkring mål, men rævene fik det aldrig helt til at fungere. I den anden ende var Jake Hansen tæt på åbningsmålet, da Simon Nielsen ellers var på glat is, men i afslutningsmomentet fik han ikke det rette træf på pucken.

Rungsted kom efter chancen til Hansen bedre med i kampen, men specielt målt på farten kunne man se en forskel på de to hold. Riku Pitkänen opsnappede en fejlpasning, trak hurtigt ind i zonen og fandt Toni Kallela. Den finske målsluger var iskold i sin afslutning og passerede Lindskoug ved nærmeste stolpe til 1-0.

Kort efter var det igen farten i skøjterne, som sendte rævene på kurs mod en ny scoring. Markus Jensen og Branden Gracel strøg igennem gæsternes bagerste række, men sidstnævnte måtte sande, at han kom for langt under mål til at blive rigtig farlig.

Toni Kallela skøjtede på ny fra alt og alle, men blev effektivt forstyrret af Aleksi Laakso. Han pådrog sig sekunder senere dommernes opmærksomhed og dermed var Blue Fox igen i powerplay. Igen havde gæsterne godt styr på rævenes spidskompetence og det blev ved lige ved og næsten for de sværmende midtjyder.

Markus Jensen afsluttede endnu en Herningensisk omstilling, men denne gang var Lindskoug på plads i målet. Første periode var gennemgående med Blue Fox i førersædet, men løst spil i egen zone gjorde at Rungsted også havde deres.

Effektivitet og disciplin
Mattias Persson bød ind med første forsøg i anden periode, men Simon Nielsen gjorde vinklen spids og skuddet strøg forbi målet. I det hele taget en opløftende start på perioden for gæsterne, som vovede sig længere frem på isen. 

Herning fik efter små seks minutter for alvor bidt sig fast i offensiv zone. Stærkt arbejde fra Toni Kallela, Riku Pitkänen og til dels Daniel Nielsen resulterede i 2-0 scoringen. Kallela fandt fra baglinjen tilbagevendte Anders Poulsen der afsluttede resolut med et projektil op i det fjerneste målhjørne.

Mattias Persson viste kort efter at han også havde fart i skøjterne. Hård backcheking fra særligt Patrick Madsen forhindrede dog svenskeren i at få afsluttet ordentligt og Simon Nielsen tog sig kærligt af forsøget, og dommerne kunne sagtens have set en udvisning til hjemmeholdet i situationen. 

Rutinerede Morten Green viste sin store erfaring frem med et frækt træk på blå linje, som tillod ham at trække ind mod mål. Simon Nielsen kunne ikke holde det høje skud, og han kunne takke sit forsvar for at rydde effektivt op foran ham. Branden Gracel havde indtil nu ikke vist sig frem i samme velkendte stil, men han var alligevel ved at vippe en puck op i det lange hjørne, da Herning igen fik flyttet spillet ned i den anden ende.

Stor offervilje fra selvsamme Green forpurrede en pasning fra Toni Kallela til Lasse Lassen, der ellers ville have haft en favorabel position at afslutte fra.

To udvisninger indenfor 10 sekunder sendte Blue Fox i powerplay fem mod tre. 27 sekunder senere afsluttede Jan Dalecky med sit knaldhårde skud og mellem benene på Kevin Lindskoug kunne han gøre det til 3-0.

Den store stærke Patrick Madsen stod som vanligt placeret inde foran mål under værternes powerplay, og netop fra denne position var han millimeter fra at lirke pucken i kassen. Det blev dog ved det to midtjyske scoringer, og det var alt andet lige svært at se Rungsted vende billedet i løbet af de næste 20 minutter.

Udfald i tredje periode
Blue Fox havde inden tredje periode ikke taget én eneste udvisning. Et powerplay måtte ellers stå øverst på ønskelisten hos Rungsted, som fra starten af tredje periode hældte alt på mål.

Det gav også pote da Morten Green afsluttede første gang på oplægget fra Mattias Persson, og målet skabte ny spænding i opgøret. 3-1 reduceringen gav i hvert fald ny energi til gæsterne, men måtte forventeligt også tjene som et wakeup-call for værterne der slet ikke kom ud til tredje periode.

Det kom derfor som en kærlig håndsudrækning for Blue Fox at Brendon Nash tog en unødvendig udvisning ved at gå for hårdt til Simon Nielsen. Et ukoncentreret og dårligt indstillet Herning-hold tillod alligevel Jake Hansen og Marcus Olsson to fine chancer. I serien mod Rødovre var Rungsted knivskarpe i undertal, men det lod ikke til at skræmme rævene synderligt.

Nikolaj Rosenthal havde efter de to hold blev fuldtallige en kæmpe chance for at reducere yderligere. Simon Nielsen lå fladt på isen og den ellers så træfsikre Rosenthal skulle faktisk bare vippe pucken over ham.

Rungsted appellerede kort efter for scoring, da Simon Nielsen blev skubbet ind i målet. Tv-billederne gav ikke bevis for at pucken havde krydset stregen og Herning slap med skrækken.

Vi skulle et stykke over midtvejs før Blue Fox meldte sig ind rent offensivt, men Jan Dalecky manglede ikke meget i sit forsøg på at blive dobbelt målscorer. De løse markeringer i egen zone gjorde dog, at rævene fortsatte med at leve livet farligt og ikke kunne vide sig sikre endnu.

Først gang i perioden, hvor det lykkedes værterne at etablere et egentligt pres var effektiviteten igen i top. Stærkt forarbejde af Branden Gracel blev udnyttet sikkert af Jan Dalecky, og den scoring slukkede det sidste håb hos gæsterne.

Toni Kallela, som fortjent blev kåret til kampens bedste spiller, lukkede og slukkede en resultatmæssig fremragende start på semifinalerne. Alene med Lindskoug sendte han pucken mellem benene på keeperen, men der venter uden tvivl en spændende kamp på fredag i Bitcoin Arena.