Herning stod distancen og udlignede serien i Herlev

Foto: Frank Nielsen

Herlev Eagles – Herning Blue Fox: 1-3 (0-1, 0-1, 1-1) Herning var alt andet lige presset inden den sene kamp i Herlev hvor en sejr til hjemmeholdet ville få dybe panderynker frem hos midtjyderne. Skarpheden var dog lige en tand større hos rævene som fløj fra “Ørneborgen” med en sejr og en udligning af serien.

Kampen var ikke mange sekunder gammel før Jan Dalecky satte en unødig hård tackling i ryggen på Frederik Bjerrum, men gæsterne kunne ånde lettet op da selvsamme Bjerrum måtte samme vej ganske kort efter.

Spillet i fire mod fire kastede ikke meget af sig, men kort efter holdene blev fuldtallige hev gæsterne i håndbremsen, da Bjerrum nok engang var i fokus. Kursen var sat mod Simon Nielsen, som var blevet foretrukket til aftenens kamp, men værterne fik ikke meget ud af chancen i powerplay.

Herning, der måtte undvære endnu en center i Juha Kiilholma, men til gengæld havde Branden Gracel tilbage på isen, var et stykke tid om at melde sig ind i kampen. Men en fejl fra hjemmeholdet skød rævene i gang da Daniel Nielsen kynisk udnyttede at Frederik Bjerrum røg på halen, og afslutningen sad sikkert oppe i det lange hjørne og 1-0 Herning.

En på ingen måde uvæsentlig scoring der befriede Herning for en del af presset i seriens kamp to, og Herlev fik samtidig ikke tanket yderligere selvtillid efter imponerende fire sejre i træk.

Scenariet fra kampens begyndelse gentog sig da Jan Dalecky nok engang gik hårdt til værks overfor, ja, Frederik Bjerrum, og Eagles fik på ny chancen i powerplay. Hvem andre end Bjerrum var centimeter fra at udligne da skuddet fra toppen af faceoff-cirkelen tog ydersiden af stolpen.

Riku Pitkänen fik en stor chance otte sekunder før pausen da han blev sat op af Toni Kallela, men Mosher bed ikke på finten og perioden sluttede uden flere scoringer.

Dramatisk afslutning på perioden
Udover resultatet på måltavlen var der ikke meget at glæde sig over for favoritterne der stadig havde meget at bevise. Herlev fortsatte med at gøre det svært for rævene, specielt i midtzonen, og noterede faktisk endnu et stolpeskud i anden periodes første minutter.

Første gang i perioden Blue Fox skabte noget gav det til gengæld pote. Toni Kallela smed en baghånd på mål og i to omgange kunne Kristoffer Søgaard liste pucken under benskinnen på Evan Mosher. Nede 0-2 skulle Herlev nu stå distancen mod et hold, som uden at spille prangende alligevel havde en to-målsføring.

Mosher tog en udisciplineret udvisning da han hamrede stokhandsken i hovedet på Mathias Mølgaard, men grundspillets skarpeste hold i powerplay mangler endnu at vise klassen i slutspillet. Herlev overlevede uden større problemer og havde fortsat masser af tid til at arbejde sig tilbage i kampen.

Herning tiltvang sig dog et større og større overtag i kampen, og det lå i luften at den næste scoring ville blive af afgørende betydning. En fremragende detalje fra Daniel Nielsen barberede bukserne af Benjamin Mauritzen, og det ville have været en af sæsonens bedste mål, hvis afslutningen også havde passeret Evan Mosher højt i målet.

Jakob Jessen blev overspillet i egen zone, og nedlagde Mathias Thinnesen. Afslutningsvis overtal til Herlev hvor det virkelig brændte på da boksen blev på isen i samtlige to minutter. Endnu tættere kom ørnene da selvsammme Thinnesen smed en baghånd på overliggeren, og Blue Fox var ganske givet godt tilfredse med at skøjte til pause foran med 2-0.

Skarpheden til forskel på holdene
Herlev var fortsat kun en enkelt scoring væk fra maksimal spænding i “Ørneborgen” og Herning stadig ikke på det høje niveau man så i grundspillet. Måske var det derfor at Blue Fox forsøgte sig med et højere tempo i tredje periode og aktivt søge den scoring som nok ville lukke kampen.

Holden Anderson og Kim Staal var ellers tilbage for et jagtende hjemmehold, men en tåbelig udvisning af Karl Beckman satte ørnene under unødigt pres. Alligevel var Brett Thompson ikke langt fra at sende reduceringen i kassen og Hernings lave niveau i powerplay sørgede for at endnu intet var afgjort.

I samme tåbelige kategori tog Daniel Nielsen en frustrationsudvisning og inviterede Herlev ind i kampen på ny. Den chance lod hjemmeholdet ikke gå fra sig og på en retur kunne Frederik Bjerrum liste pucken i mål til 1-2 reducering. Det er de små marginaler, som afgør hockeykampe, og denne situation var et krystalklart billede på dette.

Blue Fox fik chancen for hurtigt at gøre skaden god igen og topspillerne kunne næppe vælge et bedre tidspunkt at stemple ind i serien. Mike Daugulis var ellers skøjtet ud fra straffeboksen, men Daniel K. Nielsen kunne smadre pucken op i målhjørnet og reelt afgøre kampen med sin scoring til 3-1.

Branden Gracel kunne have lukket og slukket endegyldigt, men på en helt åben chance sendte han pucken forbi mål. En veloplagt Frederik Bjerrum havde ellers chancen tæt under mål, men Simon Nielsen tog fra i målet og noterede sig sin 15. sejr i lige så mange kampe.