Herning snuppede Sova i sidste øjeblik

Det var i absolut sidste øjeblik, at Herning Blue Fox fik fat i den tjekkiske back, Ales Sova, der nær var blevet nappet på en længere kontrakt i italienske Asiago. Det skriver Herning Folkeblad i dagens sportssektion.

– Ledelsen fortjener stor ros for at sikre denne vigtige investering. Ironisk nok fik jeg fredag et opkald fra sportsdirektøren i Asiago. Han fortalte mig, at backen som Sova konkurrede med, netop havde brækket benet. Så havde vi ventet blot én dag mere, havde vi ikke kunnet hente ham hertil, siger Mario Simioni, Herning-træner, til avisen.

Sova fik en glimrende debut i Herning, og han var gennemgående tilfreds med sit eget spil – selv om han var træt. Tjekken spillede i førstekæden som Daniel Nielsens backmakker.

– Jeg har aldrig spillet i Danmark før, men jeg kan godt lide stilen her. Tempoet er højt, og der er meget »up-and-down-hockey« – altså faser, hvor spillet bølger frem og tilbage. Det giver mig mulighed for at bruge min fysik og placeringsevne, siger han.

– Jeg er kommet til et meget stærkt hold, der tydeligvis har smag for at vinde, siger Ales Sova, der var blevet til overs i Asiago på grund af reglen om maksimalt fire udlændinge i italiensk hockey.

Sova kunne dog uden problemer spille Continental Cup-finalen i Rouen, og det var altså her, kontakten mellem Blue Fox og tjekket blev skabt.