Herning sikrede sig grundspilsejren i Gentofte

Foto: Jan Korsgaard

Gentofte Stars-Herning Blue Fox 0-4 (0-2,0-0,0-2) Sen match i går i Gentofte, hvor gæsterne fra Midtjylland sikrede sig sejren i grundspillet med en sejr på 4-0 over Stars. En sejr, der blev sikret på stærke special teams hos herningenserne, der 

Hernings 1-0-mål faldt i endda i undertal efter at Gentofte-backen Jesse Jyrkkiös puck rundt i banden startede et midtjysk kontraangreb i stedet for et Stars-pres. 

Thomas Vilstrup og Jan Dalecky spillede klap-klap frem i banen, og tjekken afsluttede angrebet med kampens første mål. Der var spillet under fem minutter og 317 tilskuere havde fundet vej til den lille hal i Gentofte. 

Kampens eneste mål i fem mod fem blev scoret kort før første pause. Lasse Lassen arbejdede hårdt bag målet og fandt Juha Kiilholma inde foran. Finnen masede sig vej gennem fire Gentofte-folk og fik lempet skiven ind til midtjysk 2-0-føring. 

Finsk målmandsduel i de to kasser, og den vandt Ari Ahonen i Blue Fox-målet over sin modstander Seppänen.

Og det med finsk hjælp. To gange i kampens sidste fase kunne Christian Silfver nemlig lægge pucke på mål, der blev styret i kassen via en medspillers stav. Først var det Branden Gracel, der fik styret pucken ind i powerplay og i anden omgang var det Patrick Madsen, der på glimrende vis fik scoret for gæsterne. 

Stensikker Herning-sejr, mens Gentofte formentlig missede muligheden for at avancere i tabellen, og nu i stedet kan mærke SønderjyskE’s ånde i nakken i kampen om 1-0-fordelen i play-in. I det spil har Karstens Arvidsens mandskab dog stadig en markant fordel.