Herning-tjekke afgjorde i overtid

Herning Blue Fox – Esbjerg Energy: 3-2 (1-0, 1-2, 0-0) 1-0 Der skulle gå mindre end fem minutter før Blue Fox bragte sig i front med 1-0. Mathias Mølgaard skar igennem gæsternes defensiv, afsluttede på Mathias Seldrup, og Roberts Jekimovs kunne let slå returen i nettet.

Blue Fox fik efterfølgende to muligheder for at bygge videre på deres powerplay, som i de hidtidige kampe har været blandt rævenes største styrker. Trods flere gode forsøg klarede Seldrup og gæsterne frisag, men særligt opspillet og selve opsætningen led tydeligt under fraværet af kaptajn Daniel Nielsen.

Der stod Herning på det meste i første periode og rævene virkede en tand hurtigere på skøjterne. Det afstedkom en del esbjergensiske udvisninger, og de skøjtestærke midtjyder viste også til tider blændende kombinationer i powerplay.

Gæsterne nåede også at forsøge sig to gange i powerplay, og på det ene burde en sukkerpasning fra Anders Krogsgaard have fået en bedre behandling af Tyler Fiddler. Pucken hoppede og dansede flere gange inde på stregen, men heller ikke Jared Knight havde heldet med sig, og dermed forblev stillingen 1-0 efter første periode.

2. periode lignede til forveksling den første. Små fem minutter inde i perioden havde Blue Fox gjort det til 2-0 efter et tungt pres i powerplay. En løs puck endte til sidst på bladet af Adam Havlik, som sikkert eksekverede på en sagesløs Mathias Seldrup.

Esben Nielsen reducerede kort efter til 2-1, da han blev sat op til skud fra kanten af slottet. Flot scoring af Nielsen som fandt et lille hul ved stokhandsken på Mathias Andersen.

I undertal kort efter var den lille vævre Daniel Nielsen, ej at forveksle med kaptajnen, tæt på, da han afdriblede sin direkte modstander og kun manglede det sidste for at kunne lægge pucken bag en sprællende Mathias Seldrup.

Blue Fox diskede til tider op med glimrende ishockey, kalenderen taget i betragtning, og virkede på mange måder længere fremme i forberedelserne end Esbjerg Energy.

En præstation som ikke blev mindre imponerende af, at rævene foruden Daniel Nielsen også manglede backerne Sonny Hertzberg og Oliver Gatz.

Eneste mangel var en halvsløj disciplin, som gav energidrengene muligheden i powerplay. Derfor var det heller ikke ufortjent at Esben Nielsen til sidst i perioden gjorde sig selv til dobbeltmålscorer, da rævene var spillet helt tynde.

Tredje periode blev en tæt affære, og begge hold spillede sig op rent defensivt. Det gav en knap så begivenhedsrig periode, men i stedet fik de godt 300 tilskuere en tæt og spændende afslutning. Jared Knight havde afgørelsen på staven, men Mathias Andersen hev en flot redning op af ærmet.

Esbjerg Energy var tættest på at hive sejren hjem i tredje periode, og dermed stod 2-2 tilbage som et ganske retfærdigt resultat efter 60 minutters ganske intens ishockey. Mathias Andersen reddede ikke mindre end to friløbere i den forlængede spilletid, og i stedet kunne Adam Havlik score da han fik sig en friløber. Dermed endte en festlig fredag aften med en 3-2-hjemmesejr.