Herning overvandt chokstart og stod for presset

Herning Blue Fox – Rødovre Mighty Bulls: 6-2 (3-1, 0-0, 3-1)

Chokstart må være betegnelsen for aftenens kamp på Kvik Hockey Arena. 52 sekunder inde i opgøret lagde Steffen Klarskov en simpel drop-pasning og Jonas Sass klappede pucken forbi Simon Nielsen der ikke lignede en der var klar fra start. Hård start på kampen for Blue Fox som allerede inden kampstart måtte siges at være presset.

Godt fem minutter senere fik Herning så en god mulighed for at svare hurtigt tilbage, da André Pison blev første mand i straffeboksen. Midtjyderne fik dog hurtigt ødelagt det for sig selv, og Patrick Madsen måtte skøjte samme vej mindre end ét minut senere.

Rødovre formåede ej heller at blive farlige i deres efterfølgende powerplay, og hjemmeholdet begyndte så småt at bide fra sig. Morten Poulsen klappede optimistisk til en hoppende puck, og William Rørth kunne takke stolpen for at agere redningsmand.

Jan Dalecky var også uhyre tæt på for værterne, men tjekken måtte se sin styring springe ned på den forkerte side af stolpen. Det trak op til en scoring da David Suvanto blev udvist, og et elendigt powerplay endte med en fejlkendelse af de større da Matthias Asperup blev udvist for tripping.

I fem mod tre trådte kaptajnen til gengæld til, og Daniel Nielsen kunne se nettet blafre efter sig slagskud. 1-1 på heden og fortsat powerplay til Herning. Kaptajnen nåede at hugge til endnu engang i powerplay, og sekunder senere kunne også Zach Torquato se pucken glide langsomt ind over målstregen.

På mindre end ét minut var kampen vendt helt og aldeles på hovedet, og pludselig var der rigtig god stemning i arenaen. I Rødovre-lejren ærgrerede man sig sikkert gevaldigt, da den anden udvisning mest af alt lignede tjekkiske Jan Dalecky der mistede et skær i isen.

3-1 til Blue Fox efter første periode hvor to udvisninger ændrede kampbilledet totalt.

Taktikken tog over

Rødovre kom ud til anden periode og lagde et godt tryk på hjemmeholdet. Inden for et par minutter havde gæsterne lige så mange skud på mål som tilfældet var i første periode.

Herning var ligeledes farlige da offensiven viste tænder, og fik lagt et solidt pres på tyrene fra Vestegnen. Patrick Madsen sendte kort efter et fladt skud rent på stolpen, og endnu engang trak det op til scoring da Riku Pitkänen blev næste mand i straffeboksen.

Denne gang efterlod værternes powerplay meget tilbage at ønske, og backen David Suvanto var ikke langt fra at straffe rævene i den anden ende.

Midtvejs i perioden kunne Rødovre så vise at de også kunne nette i powerplay, og det lignede da også at gæsterne ville få fuldt udbytte. Simon Nielsen var væk inde i målet, men han nåede på forrygende vis tilbage og greb skuddet fra Steffen Klarskov.

Perioden udviklede sig til at blive en taktisk affære, men indimellem lykkedes det individualisterne at bryde igennem. Sebastian Ruders tog et smart træk forbi backen og afsluttede med baghånden. Skuddet tog stolpen – Hernings tredje forsøg på stængerne i kampen.

Perioden endte således uden scoringer, og alt var endnu åbent inden de sidste 20 minutter.

Lektien var lært

Blue Fox åbnede perioden i powerplay, og så var der ellers lyd i hallen igen. Zach Torquato afsluttede fra faceoff-cirkelen, og så var ingen på Kvik Hockey Arena længere i tvivl om hvordan det lyder når pucken rammer stolpen.

Således var gæsterne stadig i høj grad inde i opgøret, og på lægterne var der ingen der følte sig sikre endnu.

Zach Torquato var tæt på at overliste Rørth med en maskeret afslutning, men ellers lignede kampbilledet det samme som i anden periode. En udvisning til Daniel Nielsen gav gæsterne en livline at række ud efter, og Nicklas Carlsen havde et giftigt forsøg. Rollerne blev i stedet byttet om, og så kunne Blue Fox forsøge at lukke kampen.

Morten Poulsen samlede en lidt tilfældig puck op og afsluttede resolut. William Rørth kunne akkurat ikke holde pucken der nåede at passere mållinjen inden defensiven fik ryddet op.

4-1 blev hurtigt vekslet til 5-1 og en definitiv afgørelse på kampen. Joonas Riekkinen fik masser af tid og plads i midtzonen, og med et følt håndledsskud satte han pucken op i krydset.

Ved porten til december måned var hjemmeholdet allerede i gavehumør, og en fæl pasning fra Nicolai Weichel blev opsnappet af Rasmus Astrup der satte Nicklas Carlsen op til reduceringen 5-2.

Gæsterne leverede ellers en frisk satsning og trak målmanden med mere end fire minutter tilbage, men Markus Jensen lukkede og slukkede festen i Herning til slutresultatet 6-2.