Herning med overtidssejr efter stærkt comeback

Esbjerg Energy – Herning Blue Fox 3–4 (1-0, 0-1, 2-2) 0-1 OT

Esbjerg var oppe med to mål da der resterede syv minutter af kampen, men det til trods formåede Herning at hive en sejr hjem i overtid. Dette efter et stærkt comeback af midtjyderne og et dommedagshug af Daniel Nielsen, der på flotteste vis udnyttede Hernings power play i overtiden.

Da Herning lørdag aften gæstede Esbjerg var det mindre end et døgn siden, at de to hold senest havde krydset klinger. Og måske var det heldigt nok for Herning, der løb ind i et nederlag på 1-5 mod vestjyderne på egen is fredag aften. Herning havde i hvert fald mulighed for at tage revanche ganske hurtigt.

Men midtjyderne var oppe imod et efterhånden ganske velsmurt Esbjerg-maskineri, der har været særdeles stabile og solide på det seneste. Faktisk har Esbjerg hentet 21 point i de seneste otte kampe og ud over et straffeslagsnederlag i Vojens, så har Esbjerg ikke tabt en kamp siden d. 2. december i Frederikshavn.

Vestjyderne fik med gårsdagens sejr distanceret Herning med seks point i tabellen og begynder at kunne øjne top-4. Skulle Herning også bevare håbet om et placering blandt de fire bedste, ja så ville en sejr lørdag aften derfor selvsagt falde på et tørt sted.

Esbjerg stillede igen uden Brett Bellemore, Andreas Grundtvig og Oliver Kjær, mens Herning måtte undvære Victor Andersen, Nicolai Weichel, Anders Poulsen og Albert Adamsen.

Målmandsduellen stod mellem Simon Nielsen og Nicolaj Henriksen.

Jævnbyrdig og chancefattig åbningsperiode

Der var blot spillet 27 sekunder, før gæsterne for første gang fik mulighed for at rulle overtalsformationerne ud, som følge af en tidlig hooking-udvisning til Anders Krogsgaard.

Men Herning var endnu ikke kommet helt op i tempo og formåede heller ikke at slå kapital af det tidlige power play, der derfor løb ud i sandet for midtjyderne.

Boxplay blev hurtigt afløst af powerplay for Esbjerg, da Thomas Andersen efter tre minutter indkasserede en udvisning for hooking. Men værterne formåede ej heller at finde melodien i overtalsspillet og Herning klarede dermed frisag.

Kampens indledning blev primært afviklet på midtjydernes præmisser, men Esbjerg fik arbejdet sig ind i kampen som man nærmede sig periodens halvvejsmærke. Her fik Marc Hagel sendt et slagskud lige forbi nærmeste opstander inden også Felix Scheel og Niklas Andersen bød ind med nærgående forsøg for hjemmeholdet.

To Esbjerg-udvisninger med fire minutters mellemrum gav igen Herning momentum, men Esbjerg arbejdede godt i box play og tillod ikke gæsternes at komme tæt ind under Henriksens mål.

Mod periodens slutning satte Esbjerg gæsternes mål under et massivt pres og her var Jesse Mychan tæt på at bringe vestjydernes i front, da han tæt under mål fik en chance af de helt store.

Esbjerg formåede dog at fastholde presset og efterfølgende var det Niklas Andersen der tog sagen i egen hånd, da han trak ind foran Simon Nielsens mål, drejede rundt om sig selv og køligt vippede pucken op i nettaget med baghånden til vestjysk føring på 1-0.

Der blev ikke scoret yderligere i første periode, hvor en skudstatistik på 7-7 vidnede om 20 minutters jævnbyrdig ishockey.

Målmandskiks og annulleret scoring hjalp Herning i gang

Som følge af en ureglementeret knætacking på Sune Hjulmand måtte Hernings Kristoffer Lauridsen tage plads i straffeboksen tre minutter inde i anden periode.

Men i stedet for det power play-mål, som hovedparten af de fremmødte tilskuere i Granly Hockey Arena formentligt havde håbet på, så var det overraskende Herning der fik udlignet i undertal.

Jan Dalecky blev dog hjulpet godt på vej af Esbjerg-keeper Henriksen, der kort forinden havde været ude af målet for at møde pucken. Henriksen nåede dog ikke tilbage i tide og det var derfor en smal sag for Hernings tjekke, at runde målet og sende pucken ind over stregen til 1-1.

Kun godt et minut senere troede mange, at Esbjerg havde slået tilbage, da man tæt under mål fik sendt pucken forbi Simon Nielsen i gæsternes mål. Men scoringen blev annulleret for spil med høj stav og altså fortsat 1-1 på tavlen.

12 minutter inde i perioden fik Jannik Christensen raget en udvisning til sig i forbindelse med afviklingen af en faceoff og det lignede derfor et Herning-overtal de næste par minutter. Men udvisningerne sad nu lidt løst og pludseligt var det Esbjerg der fik chancen for at spille fem mod tre i 1:39. Trods meget spil og et par afslutninger fra distancen, så blev der dog ikke scoret yderligere i anden periode.

En Herning-udvisning mod periodens slutning gav Esbjerg chancen i power play fra tredje periodens indledning.

Begivenhedsrig tredje periode med fire scoringer

Esbjerg havde ikke meget held med overtalsspillet fra starten af tredje periode, hvor man ikke formåede at få sat spillet op til en eneste afslutning.

Afsluttet blev der til gengæld i det fjerde minut, hvor Jannik Christensen sendte en puck mod mål, som Simon Nielsen ikke kunne holde. Returen tog Sune Hjulmand sig kærligt af, da han tæt under mål bragte Esbjerg i front med 2-1.

Hjulmands scoring var endnu ikke færdigannonceret over højttalerne, før Mark Derlago havde øget til 3-1. På egen hånd skar han ind i banen og sendte et svirp af et håndledsskud ind bag Simon Nielsen ved fjerneste stolpe. Der gik blot 13 sekunder mellem de to Esbjerg-scoringer.

Med lidt held havde Felix Scheel endda øget til 4-1 omkring 10 sekunder senere, da han slap alene af sted ned mod Simon Nielsen og overplacerede sin afslutning. Fortsat 3-1 på tavlen.

En udvisning til Max French gav gæsterne chancen i overtal efter syv minutter, men igen kneb det med effektiviteten hos gæsterne, der heller ikke denne gang fandt melodien i power play-spillet.

Netop som Max French atter entrerede isen blev han sendt af sted i et break away ned mod Herning-målet, men den flamboyante forward overplacerede til stor ærgrelse for hjemmepublikummet.

Ærgrelsen blev kun større hos hjemmepublikummet, som tredje periode skred frem. Det skulle nemlig vise sig, at Herning havde indledt en storstilet slutspurt.

Efter 13 minutter blev det således 3-2 ved Lauri Taipalus. Forsøget fra distancen snød Henriksen i målet – Esbjerg-keeperens udsyn synes spærret af trafik foran mål ved den lejlighed.

Tre minutter senere blev det også 3-3, da Mike Aviani med en styring tæt under mål fik dirigeret pucken forbi Henriksen i Esbjerg-målet.

Da der ikke blev scoret yderligere i tredje periode skulle kampen dermed afgøres i overtid.

Her viste gæsterne mest initiativ og da Esbjerg tog en lidt kluntet udvisning for for mange spillere på isen, så takkede Herning for muligheden og trykkede værterne langt tilbage på banen.

Den afgørende scoring stod den rutinerede Herning-kaptajn Daniel Nielsen for, da han med et dommedagshug fra distancen bragede pucken i kassen via overliggeren. Yderst velvalgt tidspunkt, at sætte kampens første og eneste power play-scoring.

Slutfacit blev dermed 3-4. Stor glæde i Herning-lejren, mens det var en flok tydeligt melankolske Esbjerg-spillere, der slukørede forlod etablissementet.