Herning klar til at holde 14 dages VM-fest

Foto: Jan Korsgaard

Der er dømt 14 dages byfest, når VM i Ishockey rammer Herning fra 4. – 17.maj.

Både Herning centrum og herningCentret bliver klædt i festlige farver fra de otte nationer, der spiller i puljen i Herning.

Danmarks hjemmebanefordel vil sandsynligvis betyde, at de rød/hvide farver får lidt ekstra gas, men det kan både Canada og Letland, der også spiller i rødt og hvidt, så tage med som en ekstra bonus ved at spille i Herning.

I dagene op til og under VM vil der være en lang række aktiviteter i byen, og det hele er samlet under overskriften “Hygge – Hockey – Herning”.

Der er tale om et bredt by-samarbejde, hvor herningCentret, Herning City, VisitHerning, Restauratørforeningen og Herning Kommune alle bidrager til fejringen med det fælles mål at skabe en stor fest for både kommunens indbyggere og de mange tilrejsende ishockeyfans.

– Ishockey-feberen har for alvor ramt Herning, og vi ser frem til en kæmpe fest. Som den måske mindste værtsby for et Ishockey VM nogensinde, kombineret med vores lange erfaring med store mesterskaber, har vi de perfekte forudsætninger for at skabe en intim VM-stemning, som ikke ligner noget andet VM, siger Elo Christensen, Sport Event Manager i Herning Kommune.

Gratis busser
For at sikre, at så mange som muligt kan deltage i festen bliver der under hele VM indsat gratis shuttle-busser med tre faste stop ved henholdsvis Herning Station, Jyske Bank Boxen og herningCentret.

Ved Jyske Bank Boxen bliver der under VM indrettet 10.000 kvadratmeter fanzone – både inden- og udendørs – hvor der bliver gratis adgang for alle interesserede, uanset om de har billet til kampene eller ej.

I Fanzonen, der får plads til op mod 10.000 mennesker af gangen vil der blandt andet være airhockey, asfaltcurling, floorball og en stor kunstig isbane, ligesom der vil være quizzer, konkurrencer, livemusik og danseshows. I Fanzonen vil der også være 20 forskellige madboder.

Aktiviteter i Herning by:
Herunder et udpluk af de aktiviteter, der allerede nu er på plads (flere aktiviteter kommer til, efterhånden som der laves aftaler):

– Skøjtebane i kunststof til rigtige skøjter: På Torvet fra 23. april til 1.maj. I herningCentret 2.-13.maj. Der bliver mulighed for at låne skøjter gratis (men tag gerne dit eget udstyr med).

– 42 x 12 meter telt med borde og bænke på Torvet.

– Hockeybane med forskellige sjove aktiviteter på Torvet.

– Mød maskotten Duckly i bybilledet (Midtbyen, herningCentret og Biblioteket).

– En række forskellige aktiviteter for både børn og voksne på Herning Bibliotek i Østergade: Foredraget om VM-ishockey med ishockeyekspert Michael Søvsø, farvelæg din egen Duckly VM-maskot, “pimp din ishockeystav”, bord-hockey-turnering, interviews med lokale ishockey-veteraner og meget mere.

– Pynt i hele byen med vimpler, balloner, flag med videre. Vimpler leveres blandt andet af elever fra Ungdomscenter Knudmosen. Elever fra metallinjen og trælinjen Herning Produktionsskole leverer en hel masse to meter høje ishockeystave til udsmykning af Fanwalk fra midtbyen til MCH.

– Campingvogn med information og cityguides stilles op på Torvet.

– Tunnelen fra Banegårdspladsen til Gl. Vejlevej males hvid med røde ishockeyspillere, og udsmykkes med et streetart-værk.

– Overdækkede, udendørs serveringsområder på Poulsens Plads og bag Gadespejlet/Murphys, pavillon ved Hotel Corona og VM-tema-terrasse ved Frellsen/Gøttsche.

– Stor streethockeyturnering 4.maj hos Erhvervsakademi MidtVest.

– Lettiske børn giver danseopvisning i herningCentret 6.maj.

– Beerchoir i samarbejde med den Jyske Sangskole 7/5, 9/5 og 14/5

– Gratis adgang til Carl Henning Pedersen og Else Alfelts Museum med en VM-billet fra 4.maj -13.maj.